Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, 16:18

-A +A

Στην Ελλάδα οι υπουργοί Εσωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας στις 4 Φεβρουαρίου

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016, 16:18
-A +A

Η Γαλλία και η Γερμανία αντιμετωπίζουν από κοινού την "πρόκληση" που συνιστά η άφιξη μεγάλου αριθμού προσφύγων στην Ευρώπη και έχουν τις ίδιες προτεραιότητες, τόνισε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, από το Βερολίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

"Όσον αφορά τα μεταναστευτικά ζητήματα (...) αντιμετωπίζουμε μαζί αυτήν την πρόκληση", είπε ο Καζνέβ ο οποίος συμμετείχε σήμερα στη συνεδρίαση του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά για Γάλλο υπουργό Εσωτερικών.

Με την ευκαιρία αυτή, "όταν αναφερόμουν στη γαλλική ατζέντα, είχα την εντύπωση ότι μιλούσα για τη γερμανική, αφού έχουμε τους ίδιους (στόχους) στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης: να περιορίσουμε τη ροή (μεταναστών) και να υποδεχτούμε με αξιοπρέπεια εκείνους που το χρειάζονται", συνέχισε.

Το 2015 η Γερμανία δέχτηκε 1,1 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο. Η Γαλλία έχει δεσμευτεί να υποδεχτεί 30.000 ανθρώπους μέσα σε δύο χρόνια. Τις τελευταίες εβδομάδες έφτασαν στη χώρα 322 πρόσφυγες και μόνο την Δευτέρα έφτασαν 43, είπε επίσης ο Καζνέβ.

Ο Γάλλος υπουργός, μαζί με τον Γερμανό ομόλογό του Τόμας ντε Μεζιέρ θα επισκεφθούν την Ελλάδα στις 4 Φεβρουαρίου προκειμένου να εξετάσουν τι μπορεί να γίνει για να βοηθήσουν την Αθήνα να αντιμετωπίσει την άφιξη προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

"Ορισμένες παραλίες ελέγχονται από μαφιόζικες οργανώσεις και όχι από την αστυνομία. Το έργο της ακτοφυλακής θα έπρεπε να είναι η επιτήρηση της τάξης όμως είναι ένα έργο που είναι δύσκολο για την Ελλάδα να το αναλάβει μόνη της", υπογράμμισε ο ντε Μεζιέρ εκφράζοντας την επιθυμία για "μια νέα αποστολή της Frontex" που θα έχει την εντολή να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα