«Στη σέντρα» βγάζει ο Μητσοτάκης το δήθεν αριστερό πρόσημο της κυβέρνησης Τσίπρα

«Στη σέντρα» βγάζει ο Μητσοτάκης το δήθεν αριστερό πρόσημο της κυβέρνησης Τσίπρα

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει επικοινωνιακά  να ταυτίσει την ΝΔ με την ακροδεξιά μέσα από στοχευμένες διαρροές με αφορμή τις σχολικές καταλήψεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης “βγήκε” στον Αλέξη Τσίπρα από τα αριστερά, με μία κίνηση έντονων συμβολισμών αλλά και ουσίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε σε μία δημόσια δέσμευση αναδεικνύοντας το στίγμα που θέλει να δώσει στη διακυβέρνηση του, απαντώντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο σε όσους προσπαθούν να τον συνδέσουν με ακροδεξιές ιδέες και απόψεις. 

Κατά την επίσκεψη του λοιπόν στο Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint και μιλώντας με τους εθελοντές του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ως ο επόμενος πρωθυπουργός θα εντάξει στο πρόγραμμα των σχολείων μάθημα σεξουαλικής αγωγής. 

“Η επένδυση για το μέλλον, για την επόμενη γενιά, είναι η υποχρεωτική ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, στα σχολεία. Έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να είναι σωστά ενημερωμένα, να μην είναι θύματα προκαταλήψεων και να μπορούν και αυτά με τον τρόπο τους να διαχειρίζονται τις δικές τους σεξουαλικές προτιμήσεις με τρόπο που δεν θα τα κάνει να αισθάνονται ενοχικά' τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. 

Για πολλούς, η παραπάνω δέσμευση μπορεί να μην λέει πολλά, πιθανόν μάλιστα να θεωρείται και αυτονόητη άρα να μην συνιστά είδηση. Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα το συγκεκριμένο μάθημα λείπει από το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων και μάλιστα στο παρελθόν οι πληροφορίες λένε πως όσες φορές επιχειρήθηκε να εισαχθεί, πολεμήθηκε ακόμα και από την εκκλησία. Η πρωτοβουλία αυτή μόνο τυχαία δεν είναι για τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος με τον τρόπο του βήμα βήμα παρουσιάζει το περιεχόμενο των προτάσεων του, επιθυμώντας να αναδείξει τις διαφορές που έχει με τον κ. Τσίπρα στο πως αντιλαμβάνεται μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων. Ενδιαφέρον παράλληλα παρουσιάζει το γεγονός ότι σχεδόν τέσσερα χρόνια με κυβέρνηση της αριστεράς δεν υπήρξε καμία σκέψη προς την κατεύθυνση της ένταξης του συγκεκριμένου μαθήματος στην εκπαίδευση, προφανώς για να μην “σπάσουν αυγά”. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης “εκθέτει” επί της ουσίας το δήθεν αριστερό πρόσημο που θέλει η κυβέρνηση να προσδώσει στη διακυβέρνησή της, υιοθετώντας μέτρα και πρωτοβουλίες που κάποιοι θεωρούν ότι αποτελούν “αριστερά” προνόμια.  

Στα τέσσερα χρόνια, τα όποια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση, ο κ.Τσίπρας έχει προσπαθήσει πάρα πολλές φορές να  “περάσει” στην κοινωνία το μήνυμα πως αποκλειστικά εκείνος νοιάζεται για τους πολίτες. 

Δεν ήταν λίγες οι φορές που με “άριστες” επικοινωνιακές μεθόδους το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε να οικειοποιηθεί  συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και να τονίσει πως η όποια προσέγγιση με στόχο την ανεύρεση διεξόδου στο μεγάλο αδιέξοδο των μη προνομιούχων έχει μόνο “αριστερές” καταβολές. Με άλλα λόγια από την αρχή της διακυβέρνησης του ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να αποδείξει ότι η κοινωνική ευαισθησία είναι ιδιοκτησία της αριστεράς. 

Η αλήθεια είναι πάντως ότι στο πέρασμα αυτών των ετών ο κ.Τσίπρας φρόντισε μέσα από συγκεκριμένες επιλογές του να καταστήσει σαφές το ακριβώς αντίθετο, μεταξύ άλλων:

-Κατάργησε το ΕΚΑΣ
-Κατάργησε το επίδομα στους τρίτεκνους
-Θέσπισε υποκατώτατο μισθό στα 510 ευρώ.

Με τις παραπάνω πολιτικές που μόνο αριστερό πρόσημο δεν είχαν, η ψαλίδα της κοινωνικής ανισότητας άνοιξε και οι φτωχοί δεν έγιναν μόνο φτωχότεροι αλλά και περισσότεροι, αμφισβητώντας την ουσία της “αριστερής κοινωνικής ευαισθησίας”.  

Μία από τις κεντρικές στοχεύσεις λοιπόν του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αναδείξει το μήνυμα στους πολίτες πως η πολιτική της ΝΔ  αφορά κυρίως στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα και πως η ευαισθησία για τους ανθρώπους δεν είναι προνόμιο ούτε της αριστεράς ούτε και της δεξιάς. 
 
“Η κυρίαρχη διαφορά μεταξύ της δικής μας φιλοσοφίας και της φιλοσοφίας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι εμείς δεν θέλουμε ανθρώπους εγκλωβισμένους και εξαρτημένους στη λογική των επιδομάτων, ώστε να μπορούμε στη συνέχεια να ανταλλάξουμε τα επιδόματα αυτά με ψήφους” έχει τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία φράση που αποτυπώνει τη φιλοσοφία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται τις επόμενες μέρες να δώσει εκ νέου το στίγμα του με τη διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων στο μέτωπο της καθημερινότητας.