Στη Ρωσία για διήμερη επίσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Ρωσία για διήμερη επίσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς και με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης. Πρόκειται για το τρίτο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργο Κουμουτσάκο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα εστιάσει σε τρία πεδία, στις επαφές που θα έχει στη ρωσική πρωτεύουσα: Πρώτα απ'' όλα στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με βάση τις επενδύσεις, το εμπόριο, την υψηλή τεχνολογία και τον τουρισμό. Δεύτερον, στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο καθώς τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τη στάση της Ρωσίας απέναντι στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε εξάλλου ότι ταξίδι έχει ως βασικό σκοπό να επιβεβαιώσει τους παραγωγικούς και λειτουργικούς δεσμούς που έχει η Νέα Δημοκρατία και πρέπει να έχει και η χώρα με τη Ρωσία.