Κυρ. Μητσοτάκης: Να ξαναπιάσουμε το νήμα του υγιούς πατριωτισμού

Κυρ. Μητσοτάκης: Να ξαναπιάσουμε το νήμα του υγιούς πατριωτισμού

Μήνυμα αισιοδοξίας και εθνικής αυτοπεποίθησης έστειλε από τη Λήμνο όπου βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας σε όλες και σε όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι «μπορούμε καλύτερα και θα τα καταφέρουμε». 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι η χώρα μας χρειάζεται όραμα, κατεύθυνση και πάνω απ' όλα να ξαναπιάσει το νήμα του υγιούς πατριωτισμού. «Ενός πατριωτισμού ο οποίος ενώνει, ενός πατριωτισμού ο οποίος προτάσσει τις έννοιες της αλήθειας, της ευθύνης και κυρίως της σκληρής δουλειάς», τόνισε. 

Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Γιορτάζουμε σήμερα την έναρξη μιας γενναίας επανάστασης η οποία οδήγησε τελικά στην συγκρότηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Και τιμούμε σήμερα αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, για να μπορούμε να ζούμε Ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής, είναι μια μέρα αισιοδοξίας, είναι μια μέρα περηφάνιας, είναι όμως ταυτόχρονα και μια μέρα περισυλλογής, διότι εδώ και 10 χρόνια η χώρα δεν έχει βγει ακόμα, από μία βαθιά, από μια επίπονη κρίση.

Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται όραμα και χρειάζεται και κατεύθυνση και πάνω απ' όλα αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να ξαναπιάσει το νήμα του υγιούς πατριωτισμού, ενός πατριωτισμού ο οποίος ενώνει, ενός πατριωτισμού ο οποίος προτάσσει τις έννοιες της αλήθειας, της ευθύνης και κυρίως της σκληρής δουλειάς.

Εδώ πέρα από την ακριτική Λήμνο, από το βορειοανατολικό Αιγαίο, οι σημαίες μοιάζουν πάντα λίγο πιο ψηλά και το γαλάζιο του Αιγαίου είναι λίγο πάντα πιο έντονο. Εδώ πέρα από τη Λήμνο, θέλω να στείλω σε όλες και σε όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδος ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης. Μπορούμε καλύτερα και θα τα καταφέρουμε.

Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και σε όλους τους εορτάζοντες, εύχομαι καλή δύναμη σε όλους τους Έλληνες όπου κι αν αυτοί βρίσκονται». 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με πιλότους και μηχανικούς της 130 Σμηναρχίας Μάχης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Λήμνο για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου νωρίς το πρωί και κατευθύνθηκε αμέσως στον χώρο της Σμηναρχίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της.

Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τους πιλότους και τους μηχανικούς που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε κατάσταση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο τουρκικών παραβιάσεων πάνω από το Αιγαίο. Ο πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά, με κίνδυνο της ζωής τους, για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου και συνομίλησε με τους καθηγητές και τα παιδιά για το πλούσιο εκπαιδευτικό έργο που συντελείται στο σχολείο. Όπως ενημερώθηκε, το κτίριο αλλά και ο σύγχρονος τεχνικός εξοπλισμός του προέρχεται κυρίως από δωρεές ομογενών, κάποιοι από τους οποίους ήταν παρόντες στο σχολείο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter: «Στη Λήμνο, λίγο πριν την παρέλαση. Κρατάμε τη σημαία πάντα ψηλά! Χρόνια πολλά!»