Υπόνοιες για σχέδιο εξαγοράς βουλευτών των ΑΝΕΛ άφησε ο Π. Καμμένος

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, 15:29 - Τελευταία ενημέρωση: 19:00
-A +A
Υπόνοιες για σχέδιο εξαγοράς βουλευτών των ΑΝΕΛ άφησε ο Π. Καμμένος

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στη γραμμή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ότι η Νέα Δημοκρατία διοργανώνει επιθέσεις μαζί με τη Χρυσή Αυγή, εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου στη Βουλή, αφήνοντας παράλληλα υπόνοιες για προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών των ΑΝΕΛ. 

Ο Π. Καμμένος επέμεινε ακόμα στη ρητορική του περί μη συμφωνίας και μάλιστα, δηλώνοντας ότι έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η συμφωνία να ψηφιστεί από 180 βουλευτές, τονίζοντας ότι φυσικά οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν. «Δηλώνουμε ότι θα παρεμποδίσουμε μπλοκάρουμε με οποιοδήποτε τρόπο την κύρωση συμφωνίας», διευκρίνισε, επιμένοντας να πατάει σε δύο βράκες.

Επίσης υποστήριξε ότι η συμφωνία δεν είναι δεσμευτική, έως ότου να ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή.

«Είμαστε το μόνο κίνημα που αρνείται τη συμφωνία. Το σχέδιο συμφωνίας δεν έχει νομικό αποτέλεσμα. Δεν ξεκινά καμία διαδικασία χωρίς της διεξαγωγή δημοψηφίσματος και Συνταγματική αλλαγή και φυσικά την κύρωση από τη Βουλή των Σκοπίων», είπε.

Προχωρώντας ακόμα περισσότερο, ανέφερε «ξέρω ότι και την Παρασκευή το βράδυ ξέρατε ότι θα φύγουν κάποιοι βουλευτές. Μάλιστα κάποιοι φρόντιζαν να ενημερώσουν ότι ο κ. Δ. Καμμένος ήδη έχει κάνει τις επαφές του για να συμπαρασύρει δύο βουλευτές μαζί του».

Ωστόσο υποστήριξε πως «δυστυχώς για όλους αυτούς οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν εξαγοράζονται ούτε διαπραγματεύονται. Και μόνο η παρουσία τους στην ΚΟ των ΑΝΕΛ επί 3,5 χρόνια στηρίζοντας μια κυβέρνηση συνεργασίας δείχνουν ότι δεν είναι βουλευτές προς εξαγορά ή διαπραγμάτευση».  

Την ίδια ώρα, έστρεψε τα βέλη τους προς την Νέα Δημοκρατία καταγγέλλοντας ότι μαζί με την Χρυσή Αυγή οργανώνουν τις επιθέσεις εναντίον των στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Κάλυψε, δε, τον Παναγιώτη Σγουρίδη που είπε με νόημα ότι όλα μπήκαν στη ζυγαριά, καταγγέλλοντας ότι ο ΣΚΑΙ ουσιαστικά έκοψε και έραψε το συγκεκριμένο απόσπασμα.

«Δεν συναλλασσόμαστε δεν βάζουμε στη ζυγαριά τα εθνικά θέματα με το χρέος», είπε χαρακτηριστικά. 

Επίσης, έκανε λόγο για απειλές και εκφοβισμό κατά των βουλευτών των ΑΝΕΛ. Συγκεκριμένα, είπε ότι υπήρξαν τηλεφωνικές απειλές σε σπίτια βουλευτών αλλά και προ συγκεντρώσεις σε σπίτια στελεχών για να εγκαταλείψουν το κόμμα. «Παίρνουν το παιδί σου και του λένε θα πάρουμε το κεφάλι του πατέρα σου σε καροτσάκι», είπε.

Υποστήριξε, ότι η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά υπέστη ένα στημένο σόου και διαβεβαίωσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν φυλλορροούν. «Τα ίδια έλεγαν και το 2012 και το 2015», τόνισε ο κ. Καμμένος και ζήτησε δικαστική συνδρομή. «Δίνουμε τα κινητά μας στη δικαιοσύνη για να δούμε ποιος προσπαθεί να καταλύσει το πολίτευμα», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση μομφής της ΝΔ σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε ως στόχο τους ΑΝΕΛ και όχι τη συμφωνία. Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος της ΝΔ «ήταν να μην φτάσουμε στην αυριανή μέρα, όπου βγαίνει η χώρα από τα Μνημόνια».  

Σχετικά με το «όχι» που είπε στην πρόταση δυσπιστίας ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο δεν θα εμπόδιζε την υπογραφή της συμφωνίας, αφού εκτίμησε ότι πιθανόν να συγκροτούνταν μια άλλη κυβέρνηση χωρίς του ΑΝΕΛ. «Όλοι αυτή της ΝΔ και της ΧΑ και του Εσκομπάρ θα βρουν τοίχο», τόνιζε και ξεκαθάρισε ότι δεν βάζει στη ζυγαριά τα εθνικά θέματα με το χρέος, μολονότι νωρίτερα τον είχε… διαψεύσει ο Παναγιώτης Σγουρίδης.  

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 26/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα