Στη Βουλή σήμερα οι γερμανικές αποζημιώσεις

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, 09:09 - Τελευταία ενημέρωση: 12:05
-A +A
Στη Βουλή σήμερα οι γερμανικές αποζημιώσεις

Ψήφισμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών εγκρίνει σήμερα Τετάρτη η Βουλή, καθώς ο πρόεδρός της, Νίκος Βούτσης, θα θέσει στην Ολομέλεια την πρόταση της Βουλής προς την κυβέρνηση να «προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές και νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση και την πλήρη ικανοποίηση όλων των αξιώσεων του Ελληνικού Κράτους από τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο πόλεμο». 

Η συζήτηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί, ενώ το λόγο αναμένεται να λάβουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αρχηγοί των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αυτή την ώρα στο βήμα διαδέχονται ο ένας τον άλλον οι εισηγητές των κομμάτων.

Η πρόταση θα τεθεί σε ψηφοφορία, μετά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Σύμφωνα με τον κ. Βούτση το ζήτημα των οφειλών παραμένει ανοικτό, οι αξιώσεις του Ελληνικού Κράτους παραμένουν εκκρεμείς και ενεργές, το ελληνικό κράτος ουδέποτε αποποιήθηκε των αποζημιώσεων, ενώ δεν τίθεται και δεν δύναται να τεθεί κανένα ζήτημα παραγραφής.

Ως εκ τούτων, η εισήγηση Βούτση προς την κυβέρνηση θα είναι να προχωρήσουν σε διπλωματικό και νομικό επίπεδο οι διεκδικήσεις της Ελλάδας προς την γερμανική πλευρά. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα το ποσό ξεπερνάει τα 300 δισ. ευρώ.

Παρακολουθείστε ζωντανά τη διαδικασία:

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα