Στη Βουλή η δικογραφία Λοβέρδου για τη Novartis

Στη Βουλή η δικογραφία Λοβέρδου για τη Novartis

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στη Βουλή ήρθε σήμερα η δικογραφία κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, μέσω της οποίας ζητείται η άρση ασυλίας του για να διωχθεί για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα δικογραφία αποτελεί μια «συρραφή των προηγούμενων δικογραφιών».

Σε κάθε περίπτωση, πλέον το λόγο θα έχει η Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία θα αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία και θα ζητήσει να οδηγηθεί στη τακτική Δικαιοσύνη.

Να σημειωθεί ότι μετά τη σχετική εισήγηση της Επιτροπή Δεοντολογίας, τον τελικό λόγο θα έχει η Ολομέλεια. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής τον περασμένο Μάιο είχε δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.  

Το «σύστημα Ρασπούτιν» παραμένει ακόμη ζωντανό

Πηγές του Κινήματος Αλλαγής σχολίαζαν ότι το αίτημα της Εισαγγελέως Διαφθοράς για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία, συνιστά μία ακόμη διαδικαστική ενέργεια ενταγμένη στον σχεδιασμό μετατροπής της υπόθεσης Novartis σε μια σκευωρία για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων. «Είναι μία από τις τελευταίες σπασμωδικές αντιδράσεις ενός αντι-θεσμικού συστήματος εξουσίας που πνέει πλέον τα λοίσθια», έλεγαν και σημείωναν πως κατά προδήλως αντιθεσμικό τρόπο, η υπόθεση επανέρχεται στο πολιτικό προσκήνιο, με μόνους στόχους τον Ανδρέα Λοβέρδο και το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που σχεδόν για όλους τους άλλους εμπλεκομένους η δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο! «Την ώρα μάλιστα που και για τον ίδιο τον Ανδρέα Λοβέρδο η κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων έχει καταπέσει σαν «χάρτινος πύργος» (όπως διαπιστώνεται στο πόρισμα της εισαγγελίας διαφθοράς!), κάποιοι πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανή την υπόθεση».

Προσέθεταν ακόμα τα εξής: «Το «σύστημα Ρασπούτιν» που παραμένει ακόμη ζωντανό συντηρεί το τοξικό κλίμα που το ίδιο έχει δημιουργήσει. Προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να νομιμοποιήσει αναδρομικά τη διάτρητη και κατευθυνόμενη διαχείριση της υπόθεσης τα τρία τελευταία έτη.

Αποκρύπτονται ξανά οι κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης του φαρμάκου, οι πολιτικές ευθύνες για την εκτόξευση της δημόσιας δαπάνης, οι αθέμιτες πρακτικές των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών και το «πάρτυ» που έλαβε τέλος το 2010.

Είναι πλέον προφανές ότι έχει συντελεστεί, και κατά νομική ακριβολογία, η πράξη της κατάχρησης εξουσίας. Κρατικά και δικαστικά όργανα, εκμεταλλευόμενα την εξουσία που τους προσδίδουν οι αρμοδιότητές τους, εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να προβαίνουν σε ενέργειες πολιτικά στοχευμένες και κατευθυνόμενες.

Το ίδιο το περιεχόμενο της διαβιβαζόμενης δικογραφίας επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς μας:

Το πόρισμα της εισαγγελέως διαφθοράς είναι ένα κείμενο χωρίς νομική τεκμηρίωση, που στηρίζεται αποκλειστικά στις καταθέσεις αναξιόπιστων μαρτύρων. Αποσιωπώνται  προκλητικά μεταγενέστερες καταθέσεις των ιδίων προσώπων που ακυρώνουν τις προηγούμενές τους! Αποσιωπώνται και αγνοούνται καταθέσεις και άλλων προσώπων που θα έπρεπε να στρέψουν την έρευνα σε άλλες κατευθύνσεις. Στοιχεία που όταν θα βγουν στο φως της δημοσιότητας θα προκαλέσουν πανικό στους σκευωρούς που θα τρέχουν να κρυφτουν!

Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει προσηλωμένο στην ανάγκη για άπλετο φως σε κάθε πτυχή της υπόθεσης Novartis. Για να αναδειχθεί όλη η μεθόδευση, όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη σκευωρία και την πολιτική εκμετάλλευση ενός υπαρκτού σκανδάλου, με δαιδαλώδεις απολήξεις στον κρίσιμο τομέα της Υγείας.

Στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα του Ανδρέα Λοβέρδου, που πρώτος προεξόφλησε ότι δεν θα κρυφτεί πίσω από τα νόμιμα θεσμικά προνόμια του βουλευτή, ζητώντας να αμυνθεί με τα μέσα που διαθέτει κάθε πολίτης.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη και στους αδέσμευτους Έλληνες δικαστές.  Είμαστε πεπεισμένοι ότι αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί η αληθινή έκταση της σκευωρίας και θα λογοδοτήσουν όσοι την εμπνεύστηκαν και την υλοποίησαν. Η αλήθεια θα λάμψει και θα τυφλώσει όσους έχουν μάθει να ζουν μες στο σκοτάδι».