Στη Βουλή φέρνει η Νέα Δημοκρατία το μπλακ άουτ στην Ύδρα

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, 13:41
-A +A
Στη Βουλή φέρνει η Νέα Δημοκρατία το μπλακ άουτ στην Ύδρα

Στη Βουλή φέρνει η Νέα Δημοκρατία το τεράστιο θέμα που έχει προκύψει από χθες, στο νησί της Ύδρας, λόγω της ολικής διακοπής ρεύματος, μέσω ερώτησης του βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Κατσαφάδο.

«Φέρνω το θέμα άμεσα στη Βουλή, με Ερώτησή μου και παράλληλα, στη Δικαιοσύνη για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Με τη ζωή κι την περιουσία των πολιτών κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει», αναφέρει ο κ. Κατσαφάδος στη δήλωση του και επαναλαμβάνει πως αυτή η ανίκανη κυβέρνηση πρέπει να φύγει.

Παράλληλα, ζητά από την κυβέρνηση και τα όργανα της Πολιτείας να δώσουν αμέσως λύση και παράλληλα, να φροντίσουν να καλύψουν τις ζημιές που έχουν υποστεί κάτοικοι και επαγγελματίες της Ύδρας. 

Αναλυτικά, ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει: 

«Κάθε ημέρα που περνά η Κυβέρνηση αυτή επιβεβαιώνει ότι είναι η πιο επικίνδυνη, η πιο ανίκανη που γνώρισε ο τόπος. Παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις μας, παρά τις εκκλήσεις του Δημάρχου του νησιού, από χθες το μεσημέρι, η Κυβέρνηση, με ώρες καθυστέρηση, αποφάσισε να πράξει το αυτονόητο: Να κηρύξει το νησί της Ύδρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ανικανότητά τους όμως είναι τέτοια, που το νησί παραμένει για δεύτερη μέρα στο σκοτάδι, ενώ  αρκετές περιοχές δεν έχουν ούτε νερό.

Αποτέλεσμα είναι, επαγγελματίες να καταστρέφονται, το νησί και η Ελλάδα να δυσφημούνται στους χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονται στην Ύδρα και οι υπεύθυνοι, χωρίς να ντρέπονται, να πετούν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα όργανα της Πολιτείας να δώσουν αμέσως λύση και παράλληλα, να φροντίσουν να καλύψουν τις ζημιές που έχουν υποστεί κάτοικοι και επαγγελματίες της Ύδρας.

Φέρνω το θέμα άμεσα στη Βουλή, με Ερώτησή μου και παράλληλα, στη Δικαιοσύνη για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Με τη ζωή κι την περιουσία των πολιτών κανείς δεν έχει το δικαίωμα  να παίζει. Κανείς δεν μπορεί να διασύρει την Ύδρα, την Ελλάδα, στα μάτια των ξένων επισκεπτών της. Φτάνει πια. Αυτή η ανίκανη Κυβέρνηση πρέπει να φύγει». 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Μια πρωτόγνωρη και απαράδεκτη κατάσταση βιώνουν από χθες, όσοι βρίσκονται στην Ύδρα. Συγκεκριμένα, το νησί βρίσκεται από τις 4 το πρωί Κυριακής σε ολική διακοπή ηλεκτροδότησης, λόγω αδιευκρίνιστης βλάβης. Το νησί μετρά μέχρι αυτή την ώρα, παραπάνω από ένα εικοσιτετράωρο σε ολικό μπλακ άουτ -με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνολική ζωή του νησιού εν μέσω τουριστικής περιόδου- ενώ το πιο ανησυχητικό είναι ότι, μέχρι τώρα, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που βρίσκονται εκεί δεν έχουν εντοπίσει την αιτία της βλάβης και δεν διευκρινίζεται καν ο χρόνος αποκατάστασης της ζημιάς.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, το νησί έχει μείνει και χωρίς υδροδότηση, καθώς χωρίς ρεύμα έχει διακοπεί και η λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης του νησιού, αλλά και τα αντλιοστάσια.

Όπως είναι φυσικό επακόλουθο στο νησί επικρατεί χάος. Κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού από χθες αναγκάζονται να ζουν σε πρωτόγονες καταστάσεις, χωρίς ρεύμα και νερό. Οι επαγγελματίες μιλούν για τεράστια οικονομική καταστροφή, καθώς αφενός δεν μπορούν να δουλέψουν, αφετέρου καταστρέφονται όλες τους οι προμήθειες. Την ίδια ώρα, τα ΑΤΜ του νησιού δεν λειτουργούν και υπάρχει κόσμος που έχει μείνει χωρίς χρήματα.

Χθες το βράδυ η Περιφέρεια Αττικής εισηγήθηκε την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κάτι το οποίο έγινε τελικά σήμερα το πρωί, με ένα εικοσιτετράωρο καθυστέρηση. Ωστόσο είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο δεν εστάλησαν στο νησί γεννήτριες, προκειμένου να καλύψουν τις βασικές του ανάγκες σε ρεύμα, ενώ στις 3 τη νύχτα, με σημαντική καθυστέρηση, έδεσε στο λιμάνι η υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού, για να βοηθήσει στα προβλήματα υδροδότησης.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:

1. Ποιος έχει τελικά την ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση που υπέστησαν και υπόκεινται κάτοικοι και επισκέπτες της Ύδρας;
2. Τι πρόκειται να πράξουν για την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί της Ύδρας; Πώς πρόκειται να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί κάτοικοι και επαγγελματίες της Ύδρας;
3. Για ποιο λόγο χάθηκε ένα εικοσιτετράωρο μέχρι να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης;
4. Για ποιο λόγο, σε ένα νησί που βρίσκεται μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, άργησαν τόσο πολύ να φτάσουν οι γεννήτριες και η υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού, αφήνοντας κατοίκους και επισκέπτες στο χάος;». 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα