Στέλεχος SPD: Δυσπιστούμε βαθιά έναντι Merkel - Κεντροδεξιάς

Στέλεχος SPD: Δυσπιστούμε βαθιά έναντι Merkel - Κεντροδεξιάς

«Σε μας, στο κόμμα και σε μένα προσωπικά υπάρχει βαθιά δυσπιστία απέναντι στην κ. Merkel και την ομάδα της. Γι αυτό και αντιμετωπίζουμε με σκεπτικισμό έναν ενδεχόμενο μεγάλο συνασπισμό. Ζητώ από τους Χριστιανοδημοκράτες, ιδίως από τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) να σταματήσουν επιτέλους να μας προκαλούν συνεχώς», είπε σε συνέντευξή του ο Norbert Remer, επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας SPD B. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την νεολαία του κόμματος και την αριστερή πτέρυγά του, ιδίως στη βάση του κόμματος στην Β. Ρηνανία Βεστφαλία, υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις για την έγκριση της έναρξης διαπραγματεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

Επιφυλακτικός ο Μartin Schulz για τα αποτέλεσμα της Κυριακής

Ο ίδιος ο πρόεδρος του SPD έκανε λόγο για «ενθαρρυντική συζήτηση μετά από την ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους του κόμματος στο Ντόρτμουντ», πόλη του εν λόγω κρατιδίου. Τόνισε όμως ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο έκτακτο συνέδριο της Βόννης την Κυριακή 21 Ιανουαρίου είναι δύσκολο να το εικάσει κανείς.

Δραματική έκκληση S. Gabriel στα μέλη του SPD να ψηφίσουν υπέρ των διαπραγματεύσεων

Ο υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel με τη σειρά του έκανε έκκληση στη βάση του κόμματος να αναλάβει τις ευθύνες της για το να σχηματιστεί κυβέρνηση στην Γερμανία. «Δεν είναι υπερβολικό να πω ότι την επόμενη Κυριακή δεν θα έχει στραμμένο το βλέμμα της μόνο η Ευρώπη προς το συνέδριο του SPD, αλλά και πολλοί άλλοι. Ολόκληρος ο κόσμος θα έχει στραμμένο προς το βλέμμα του στη Βόννη την επόμενη Κυριακή», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP/Markus Schreiber