Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ για Αλ. Τσίπρα: «Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας»

Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ για Αλ. Τσίπρα: «Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας»

Τα σενάρια για το αν θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη μεγάλη εκλογική ήττα στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, σπεύδουν να «κλείσουν» με δηλώσεις τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Φίλης και Νίκος Παππάς.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει αμφισβήτηση για τον άνθρωπο που συμβολίζει τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ από ένα μειοψηφικό κόμμα. Κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι θέμα που δεν θα μας απασχολήσει».

Μιλώντας στο Action24, ο κ. Φίλης αφού είπε ότι υπάρχουν ευθύνες όλων ανάλογα με τη θέση του καθένα για το εκλογικό αποτέλεσμα, δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι προστιθέμενη αξία και κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρύτερη προοδευτική παράταξη. «Δεν τίθεται κανένα θέμα παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα», πρόσθεσε.

«Ζήτημα ηγεσίας δεν τίθεται για τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε και ο Νίκος Παππάς στον ΑΝΤ1. «Ο Αλέξης Τσίπρας ηγήθηκε του κόμματος από τότε που ήμασταν στο 4% και χάρη στις πολιτικές του επιλογές φτάσαμε στη κυβέρνηση. Αυτό που ήθελαν οι αντίπαλοί μας, δεν συνέβη, δηλαδή η στρατηγική ήττα», υποστήριξε.

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Μπαλάφας τόνισε σε σχέση με τις εσωκομματικές εξελίξεις, ότι πρέπει να γίνει διάλογος για τα αίτια της ήττας αλλά πρόσθεσε με έμφαση ότι δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας «Η χώρα και η παράταξη χρωστάει στον Τσίπρα, δεν τίθεται θέμα αλλαγής του» τόνισε.