Στελέχη και υπουργοί στο γραφείο Τσακαλώτου - Νυχτερινή συνάντηση

Στελέχη και υπουργοί στο γραφείο Τσακαλώτου - Νυχτερινή συνάντηση

Μετά την κριτική που ασκήθηκε κατά του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, για τους φόρους και τη μεσαία τάξη εχθές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στελεχών στο γραφείο του για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα ενόψει εκλογών.

Θεωρείται από το περιβάλλον του υπουργού ότι υπήρξε συντεταγμένη επίθεση εναντίον του από συγκεκριμένα στελέχη και κυρίως τους λεγόμενους προεδρικούς. Στο πλαίσιο αυτό επαναλήφθηκε η μυστική συνάντηση της 25ης Φεβρουαρίου, με τα ίδια περίπου στελέχη που συμμετείχαν και εκείνο το βράδυ όταν και καθορίστηκε η τακτική που θα ακολουθούσαν στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, εχθές το βράδυ, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, στο γραφείο του Ευ. Τσακαλώτου στο υπουργείο Οικονομικών βρέθηκαν η Έφη Αχτσιόγλου, ο Κώστας Γαβρόγλου, ο Ανδρέας Ξανθός, η Θεανώ Φωτίου αλλά και κομματικά στελέχη όπως η Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο Θεόδωρος Δρίτσας.

Για ακόμη μια φορά η παρουσία του Θοδωρή Δρίτσα και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου που δεν κατέχουν κάποια υπουργική θέση, αλλά ανήκουν στην ομάδα των «53» αποτρέπει από το να χαρακτηριστεί η σύσκεψη ως… κυβερνητική. 

Ωστόσο, στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη αποσυνδέουν το γεγονός από την κίνηση της «Ομάδας των 53» και την συσχετίζουν με το εκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, η σύνταξη του οποίου ανατέθηκε –όπως έλεγαν- στον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και στον υπουργό Οικονομίας και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, κύριο Γιάννη Δραγασάκη.