Στα όριά της η Νέα Δημοκρατία με την ΕΡΤ

Στα όριά της η Νέα Δημοκρατία με την ΕΡΤ

Ειδικού συνεργάτη

Εξαντλείται η υπομονή της Νέας Δημοκρατίας με την κατάσταση που επικρατεί στην κρατική τηλεόραση. Η εικόνα έντονου κομματισμού που εξέπεμψε το νέο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη ΝΔ είναι έντονα δυσαρεστημένοι με τον τρόπο που παρουσιάστηκε το αποτέλεσμα του eurogroup στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, αφού ουσιαστικά το όλο στήσιμο παρέπεμπε σε παραγωγή που «έβγαινε» από τα... υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου. Το συγκεκριμένο δελτίο αποτέλεσε κυβερνητικό μονόλογο με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να είναι καλεσμένος στο στούντιο και να αναλύει την «μεγαλειώδη» νίκη στις Βρυξέλλες. Αμέσως μετά η σχολιάστρια του δελτίου πήρε σειρά τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πήρε από τους ευρωπαίους εταίρους όλα όσα ήθελε χωρίς να παραχωρήσει τίποτα.

Φυσικά για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε λόγος. Η μοναδική αναφορά εξαντλήθηκε σε μια σύνδεση με την αίθουσα σύνταξης, όπου ο συντάκτης παρέθεσε μέσα στον «επιτρεπόμενο χρόνο» όλες τις ανακοινώσεις  των κομματων της αντιπολίτευσης. Αυτό ήταν όλο και τίποτα παρά πάνω.

Όπως είναι σε θεση να γνωρίζει το liberal.gr η κατάσταση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής έχει γίνει τον τελευταίο καιρό ένα από τα κεντρικά ζητήματα στον λεγόμενο πρωινό καφέ της ΝΔ. Η δυσφορία είναι μεγάλη με τις εισηγήσεις να είναι πολλές. Εντός της ΝΔ ακούγονται φωνές ακόμα και για εμπάργκο των γαλάζιων στελεχών σε εκπομπών και στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ ως μια πρώτη ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εντός της εβδομάδας η ΝΔ προτίθεται να ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία της κρατικής τηλεόρασης και να διαμαρτυρηθεί έντονα. Μία ακόμα κίνηση που εξετάζεται είναι να υπάρξει αίτημα προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης , προκειμένου να γίνουν συστάσεις εκ μέρους της ανεξάρτητης αρχής προς τη διοίκηση της ΕΡΤ για παραβίαση της πολυφωνίας. «Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο» σημειώνουν στην ΝΔ.

Ενδεικτικά είναι τα tweet του διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη αργά το βράδυ της Δευτέρας:

Στη ΝΔ βλέπουν πίσω από την κατάσταση στην ΕΡΤ την απροκάλυπτη προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης με στόχο τον επηρεασμό της κοινής γνώμης. Θεωρούν ότι ο δίαυλος Μαξίμου – Αγία Παρασκευή λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία, από τον οποίο εξαιρούν πάντως τους εργαζόμενους στο ραδιομέγαρο. Είναι σαφές ότι η κόντρα ΝΔ-ΕΡΤ θα έχει πολλά ακόμα επεισοδια όσο το πολιτικό κλίμα θα βαραίνει.

(φωτογραφία: SOOC)