Στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συναντάται στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας έτσι την περιοδεία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων, την αποδοχή του σχεδίου της κυβέρνησης για τη μείωση των πλεονασμάτων, αλλά και την ισχυροποίηση της συνεργασίας για τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο οδικός χάρτης του Κυριάκου Μητσοτάκη βασίζεται στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, την εντυπωσιακή μείωση επιτοκίων και αποδόσεων των ομολόγων αλλά και του κοινού συμφέροντος της Ελλάδας και των εταίρων της για υψηλή ανάπτυξη η οποία βελτιώνει με καθοριστικό τρόπο και τη βιωσιμότητα του χρέους.

Στη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμ. Μακρόν με τον οποίο διατηρεί πολύ καλές σχέσεις καθώς γνωρίζονται από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομίας, θα αναπτύξει τις ελληνικές θέσεις έχοντας και στην ατζέντα του θέματα όπως οι επενδύσεις, η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή, η στήριξη στην «πράσινη» ατζέντα Μακρόν και η αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών κ. ά.

Τόσο με τον πρόεδρο Μακρόν όσο και με τους άλλους ξένους ηγέτες που θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός μεταφέρει το κεντρικό μήνυμα ότι η Ελλάδα γύρισε οριστικά σελίδα μετά τη δεκαετή κρίση και διαθέτει μια ισχυρή, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, μια κυβέρνηση η οποία έβαλε τέλος στην εποχή της οξύτητας, του λαϊκισμού και των άκρων, που έβλαψε τόσο την οικονομία όσο και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στον Ευρωπαϊκό Νότο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, η χώρα μας αποτελεί εστία και άγκυρα σταθερότητας, ανάπτυξης, μετριοπάθειας και πραγματισμού σε μια εποχή σημαντικών προκλήσεων για τη δημοκρατική Ευρώπη και τη γειτονιά μας.

Παράλληλα, στόχος του πρωθυπουργού είναι η ενεργή προώθηση των συμμαχιών πάνω στη νέα ισχυρή βάση που έχει δημιουργηθεί μετά την 7η Ιουλίου, ώστε οι ευνοϊκές προοπτικές και το κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας να αποφέρουν το συντομότερο δυνατόν απτά αποτελέσματα για τους Έλληνες πολίτες.