Στ. Θεοδωράκης: Στη μεγάλη μάχη του Φιλελευθερισμού θα είμαστε μαζί

Στ. Θεοδωράκης: Στη μεγάλη μάχη του Φιλελευθερισμού θα είμαστε μαζί

Ο μεγάλος κοινός εχθρός μας είναι το κομματικό κράτος, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ποταμιού κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 5ο συνέδριο της Δράσης, προσθέτοντας ότι αυτό ενώνει το Ποτάμι και τη Δράση και πως θα «είμαστε μαζί στην ευρωπαϊκή κατεύθυνση της χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, σήμερα μεγάλο μέρος της πολιτικής καθορίζεται από τις κομματικές παρέες, τις συντεχνίες και τα συμφέροντα και πως η χώρα μας χρεοκόπησε γιατί οι πολιτικοί εκπροσωπούν πελάτες ψηφοφόρους και όχι πολίτες.

Συνεχίζοντας είπε ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέει, η κουλτούρα του όμως διατρέχει οριζόντια το πολιτικό σύστημα και πρόσθεσε ότι ακούς ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν κομματική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά νομίζεις ότι ακούς τον ΣΥΡΙΖΑ του 2014 και 2015.

«Για εμάς ένας είναι ο μεγάλος στόχος: Όλες οι πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη, στη γνήσια φιλελεύθερη πολιτική να συμβάλλουν στην κατάργηση του κομματικού κράτους», ανέφερε ο ο κ. Θοδωράκης, προσθέτοντας ότι αυτό είναι που ενώνει άλλωστε τα στελέχη της Δράσης με το Ποτάμι.

Και υπογράμμισε: «θα είμαστε μαζί στη μεγάλη μάχη και στην προσπάθεια για την προώθηση της φιλελεύθερης ευρωπαϊκής κατεύθυνσης, παρόλο που ενδέχεται να υπάρξουν διαφωνίες σε ποικίλα ζητήματα. 

Εξέφρασε την άποψη ότι για όλα τα κακά δεν αρκεί να αλλάξει η πλειοψηφία της βουλής, αλλά πρέπει να ανανεωθεί το πολιτικό δυναμικό της χώρας και να ξεπεράσουμε τις  αγκυλώσεις του συντηρητισμού. 

Τέλος, ανέφερε ότι σημείωσε τα όσα υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μίλησε πριν από εκείνον και αναφέρθηκε στον ιδρυτή της Δράσης, Στέφανο Μάνο, σημειώνοντας ότι "Δίχως τον Στέφανο Μάνο όλα θα ήταν διαφορετικά στην χώρα αλλά και στον δικό μας χώρο".