Στ. Θεοδωράκης: Πρέπει να χει φαντασία κανείς να συζητά συμμετοχή του Ποταμιού στην Κυβέρνηση

Στ. Θεοδωράκης: Πρέπει να χει φαντασία κανείς να συζητά συμμετοχή του Ποταμιού στην Κυβέρνηση

Απέκλεισε κάθε σενάριο στήριξης της Κυβέρνησης σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο iefimerida.

«Πρέπει κανείς να έχει πολλή φαντασία για να συζητά τη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Ή έστω την στήριξη του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Η θέση μας είναι και θα παραμείνει στην αντιπολίτευση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε πως το «να ψηφίσει τη συμφωνία το Ποτάμι αυτό δεν το κατατάσσει στη συμπολίτευση. Ο κόσμος θέλει από όλους μας μια δημιουργική δράση. Δεν είμαστε ποδοσφαιρική εξέδρα. Δεν γιουχάρουμε όλες τις φάσεις μόνο και μόνο επειδή η μπάλα είναι στα πόδια αντιπάλων μας».

Σχετικά με τον κ. Τζανακόπουλο που έκανε λόγο για πολιτική γενναιότητα του Ποταμιού μα στηρίξει τη Συμφωνία, ο κ. Θεοδωράκης  τόνισε πως ο «κ. Τζανακόπουλος θα ήταν καλό να μελετήσει λίγο την μικρή ιστορία του Ποταμιού. Θα βρει πολλές γενναίες τοποθετήσεις, που αν τις είχε υιοθετήσει, ή έστω ακούσει, η κυβέρνηση θα είχε ίσως αποφύγει τραγικά λάθη και η χώρα θα βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα».

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Ποταμιού σχετικά με την παραμονή του στο Κίνημα Αλλαγής  υπογράμμισε πως «θα μείνουμε μόνο αν αυτή η ένωση δυνάμεων εγγυάται τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θέλουμε. Φοβούμαι όμως ότι οι τελευταίες  αποφάσεις σε κρίσιμα θέματα αλλά και ο τρόπος που λαμβάνονται κινούνται στον αντίποδα της κοινής μας δέσμευσης – όλων μας, και της Φώφης Γεννηματά – ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα είναι ένα ΠΑΣΟΚ plus».