Στ. Θεοδωράκης: Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ παίζουν την κολοκυθιά σε σοβαρά θέματα

Στ. Θεοδωράκης: Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ παίζουν την κολοκυθιά σε σοβαρά θέματα

«Το Ποτάμι είναι εδώ και για τα μικρά και όχι μόνο για τα μεγάλα», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, όπου εξαπέλυσε επίθεση στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι θεωρεί απαράδεκτο ένας άνθρωπος εθνολαϊκιστής και ακραίων θέσεων να είναι υπουργός Άμυνας της Ελλάδας.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι το Ποτάμι θα ακολουθήσει αυτόνομη πορεία, ενώ ερωτώμενος για τις δηλώσεις βουλευτών του Ποταμιού που βλέπουν θετικά μια μετεκλογική συνεργασία είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Όλους μας ενώνει η απόφαση το Ποτάμι να κατέβει στις επόμενες εκλογές αυτόνομο. Οι βασικές θέσεις που υπερασπίζεται το Ποτάμι μας ενώνουν όλους. Η κοινή μας ατζέντα είναι ισχυρότερη από το βλέμμα δεξιά ή αριστερά».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο τετραπλών εκλογών τον Μάιο του 2019, και την τροπολογία που κατέθεσαν 16 κυβερνητικοί βουλευτές, τόνισε πως «οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ παίζουν την κολοκυθιά». «Πριν από λίγο καιρό αποφάσισαν ότι οι δημοτικές εκλογές πρέπει να γίνουν τον Οκτώβριο  του ''19. Τώρα μας  λένε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τον Μάϊο. Η πολιτική δεν είναι παιχνίδι. Χρειάζεται σταθερούς κανόνες. Δημιουργείται αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες που είναι  εις βάρος της οικονομίας, εις βάρος της ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε και στον «Κλεισθένη» που συζητείται στη Βουλή επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί ένα κόμμα για να μπει στη Βουλή να χρειάζεται 3% και για να εκλεγούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να χρειάζονται 0,5-1%. «Τα δημοτικά συμβούλια θα απορροφήσουν όλες τις ακρότητες που υπάρχουν στην κοινωνία», τόνισε. «Θα μετατραπούν σε ρινγκ.  Συνάντησα   πετυχημένους δημάρχους από όλους τους πολιτικούς χώρους και όλοι συμφώνησαν πως είναι τουλάχιστον επιπόλαιο να λες σήμερα ότι θα γίνουν εκλογές με ενα σύστημα απόλυτης αναλογικής και όποιος πάρει μερικές εκατοντάδες ψήφους θα είναι στο δημοτικό συμβούλιο και θα μπορεί να σαμποτάρει τη λειτουργία του».

Μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμφωνία είναι πιθανόν να μην έρθει προς ψήφιση σε αυτή τη Βουλή, αλλά να πάει στην επόμενη. Αναφερόμενος στην παρουσία του Πάνου Καμμένου στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για την ένταξη της ΠΓΔΜ, είπε ότι «οι διαφωνίες του υπουργού Αμύνης με τον υπουργό Εξωτερικών είναι εις βάρος των εθνικών συμφερόντων». Συμπλήρωσε, δε, πως θα έπρεπε να έχουμε μια ενιαία εθνική φωνή και σε αυτό θα συνέβαλε η δημιουργία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας,  το οποίο όμως ουδέποτε προχώρησε. «Ο κ.Καμμένος ανάλογα τα ξενύχτια του, έχει και μία διαφορετική θέση το πρωί. Είναι επικίνδυνο ένας εθνικολαϊκιστής, ακραίων απόψεων και απρόβλεπτων αντιδράσεων να είναι στο υπουργείο Αμύνης» επεσήμανε.