Στ. Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας υπεύθυνος για την απειλητική συμπεριφορά κάποιων δανειστών

Στ. Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας υπεύθυνος για την απειλητική συμπεριφορά κάποιων δανειστών

Με την αξιολόγηση θα έχουμε ένα "αίσιο" τέλος με το συνηθισμένο κόλπο του κ. Τσίπρα, δηλαδή τα πράγματα να φτάνουν στο αμήν, και όταν πια ο κόσμος δεν έχει άλλα περιθώρια και έχει εξαντληθεί η υπομονή του να δεχτεί την όποια συμφωνία έχει κάνει η κυβέρνηση, εκτίμησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του απο την Θεσσαλονίκη όπου επισκέφθηκε την έκθεση Zootechnia.

Για την στάση του Ποταμιού στο ενδεχόμενο να ζητηθεί από τη Βουλή να λάβει προληπτικά μέτρα, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως:  Το Ποτάμι θα κάνει αυτό που κάνει πάντα. Δηλαδή, θα ψηφίσει αυτά τα πράγματα που θεωρεί ότι είναι απαραίτητα και δεν θα ψηφίσει αυτά τα πράγματα που έρχονται από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως αποτέλεσμα μιας μεγάλης καθυστέρησης.

Μας ξαφνιάζουν οι απαιτήσεις κάποιων δανειστών. Δυστυχώς όμως ο υπεύθυνος και αυτός που πυροδότησε αυτή την απειλητική συμπεριφορά κάποιων δανειστών είναι ο κ. Τσίπρας. Θυμάστε ότι τον Νοέμβριο τα πράγματα εμφανιζόντουσαν σχεδόν τελειωμένα; Έλεγε ότι αρχές Δεκέμβρη θα έχουμε τελειώσει, αρκεί να ξενυχτήσουμε. Δεν ξενύχτησαν; Γιατί έχουμε πάει στον Φλεβάρη και ανησυχούμε; Και όταν είσαι σε μια διαπραγμάτευση νομίζω ότι όσο την τραβάς αυτός που κερδίζει είναι ο ισχυρός, όχι εσύ. Αυτό το λάθος το είχε κάνει και το '15 ο κ. Τσίπρας, το κάνει και τώρα.

Για το αν θα κλείσει η αξιολόγηση με νέα μέτρα:

Ζούμε μία τρέλα. Προσέξτε τι εννοώ: «Ο κόσμος υποφέρει και πεινά» που λέει και το τραγούδι και αυτό το ξέρουμε και δεν το αμφισβητεί κανένας. Απ' την άλλη η κυβέρνηση έχει κάνει μια συμφωνία και έχει υλοποιήσει το 1/3 της συμφωνίας. Αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε η άλλη πλευρά να είναι πολύ αυστηρή με τους Έλληνες. Γιατί σου λέει: «Οι Έλληνες μας κοροϊδεύουν, οι Έλληνες δεν το κάνουν», ενώ οι Έλληνες το κάνουν, προσπαθούν και υποφέρουν. Αυτός που δεν κάνει αυτά που πρέπει είναι ο γραφειοκρατικός μηχανισμός της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.