Στ. Θεοδωράκης: Μόνο η χούντα ήταν ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Στ. Θεοδωράκης: Μόνο η χούντα ήταν ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Τις… ευαίσθητες χορδές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ χτύπησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης χθες στη Βουλή, σχετικά με την άρνηση της κυβέρνησης να πει «ναι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ο κ. Θεοδωράκης υπενθύμισε ότι μόνο η Χούντα διακήρυττε με απόλυτο τρόπο ότι ήταν ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αφού θα καταστρέψουν την Παιδεία.

Η φράση αυτή, όπως είναι λογικό, τίναξε από τα έδρανα ορισμένους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφία, όπως για παράδειγμα τον Χρήστο Μαντά αλλά και τον Σωκράτη Φάμελλο. Οι δύο τους, ωστόσο, δεν απάντησαν, παρά μόνο ύψωσαν ορισμένες άναρθρες κραυγές. «Δεν ντρέπεσαι να τα λες;», φώναξε ο κ. Μαντάς, ενώ ο Σ. Φάμελλος επαναλάμβανε «είναι ντροπή»!

Αναλυτικά ο διάλογος:

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος του κόμματος Το Ποτάμι ): Και μην νομίζετε, κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ -γιατί άκουσα και κάποια σχόλια προηγουμένως- ότι η άρνηση των μη κρατικών πανεπιστημίων είναι Αριστερά. Σας πρόλαβε η χούντα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Δεν ντρέπεσαι να τα λες;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Αυτοί πρώτοι διακήρυσσαν με απόλυτο τρόπο -υπάρχουν τα κείμενα- ότι είμαστε ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, γιατί θα καταστρέψουν την Παιδεία.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Είναι ντροπή!

(Θόρυβος από την πτέρυγα του Ποταμιού)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Δεν ντρέπεσαι;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Δεν έχω καταλάβει τον λόγο της αντίδρασής σας.

Σας λέω, λοιπόν, ξανά ότι η θέση «όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» δεν θα πρέπει να σας κάνει υπερήφανους. Πριν από εσάς την έχουν πει και χουνταίοι, την έχουν πει υπουργοί της χούντας...

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Είναι ντροπή!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Δεν ντρέπεσαι να το λες;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ... που λένε ότι για να εμποδίσουμε τον έλεγχο των ιδιωτών στα πανεπιστήμια...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ: Είναι ντροπή σου να το λες!

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε, δεν μπορείτε να αποφύγετε αυτόν τον παραλληλισμό...

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Προσέξτε, επανέρχεστε σε κάτι που δεν καταλαβαίνω. Πού σας προσβάλλω; Στην υποκρισία σας σάς προσβάλω; Έχετε τα παιδιά σας στο εξωτερικό και είστε ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Είναι διδάκτορας ο κ. Τσίπρας σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και εδώ απαγορεύεται τα παιδιά μας να σπουδάσουν στην Ελλάδα και τα στέλνουμε στην Αλβανία;

Λίγο αργότερα, ο Στ, Θεοδωράκης ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter:

Αλέξανδρος Διαμάντης