Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να θεωρεί τους ανώτερους δικαστές υπαλλήλους της

Στ. Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να θεωρεί τους ανώτερους δικαστές υπαλλήλους της

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να θεωρεί τους ανώτερους δικαστές υπαλλήλους της. Τους πιέζει όχι μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και με τις ''βουτιές'' στην επετηρίδα» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην τηλεόραση του Alpha, σχολιάζοντας την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ, Νίκου Σακελλαρίου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε και τον κ. Σακελλαρίου λέγοντας πως «δεν έχει δικαίωμα να βγάζει πολιτικά μανιφέστο από τη θέση του. Ως Ανώτατος Δικαστής που ελέγχει τις αποφάσεις της πολιτείας, θα πρέπει να έχει μια ουδέτερη στάση απέναντι στις υποθέσεις που εξετάζει».

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού, «η επιλογή της ηγεσίας των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων να γίνεται με την εμπλοκή των ολομελειών των δικαστηρίων αυτών. Με μεγαλύτερη εμπλοκή της Βουλής και εντέλει επιλογή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Φυσικά θα πρέπει να προηγηθεί συνταγματική αναθεώρηση».

Αν η λύση στην ονομασία της ΠΓΔΜ έχει σφραγίδα της Ε.Ε. θα πρέπει να τη στηρίξουμε όλοι

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ.

«Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται στη σωστή στιγμή. Χωρίς παζάρια, με τόλμη βγήκα και είπα ότι δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε και να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω απο το χαλί. Σήμερα υπάρχει μια φιλοευρωπαϊκή ηγεσία στα Σκόπια και δεν πρέπει να χάσουμε και αυτή την ευκαιρία» είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε την κοινή θέση που έχει εκφραστεί για το ζήτημα από το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής: «Είμαστε θετικοί σε μία πρόταση λύσης του Μακεδονικού. Αν η λύση που θα έρθει, έχει τη σφραγίδα της Ευρώπης πρέπει να τη στηρίξουμε όλοι.

«Η ΝΔ πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να πει το «όχι» στους Ευρωπαίους. Τι θα πει; ''εγώ όχι γιατί κάποια στιγμή, κάποιος άλλος, σε καλύτερες συνθήκες θα φέρει καλύτερη λύση;''» αναρωτήθηκε. Μάλιστα, κάνοντας αναγωγή στην κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα επεσήμανε πως οι Παλαιστίνιοι έχασαν μια σημαντική ευκαιρία το 2000 κι ενώ "όλοι λέγαμε θα ηρεμήσει το μέτωπο κάποιοι σκληροπυρηνικοί, τόσο από το Ισραήλ, όσο και Παλαιστίνιοι, είπαν δε θέλουμε αυτή τη συμφωνία". «Δεν πρέπει να αφήνουμε πληγές, δεν πρέπει να αφήνουμε εντάσεις», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ Θεοδωράκης.