Στ. Θεοδωράκης για ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Κυβερνούν αγκαλιασμένοι, θα πρέπει να τιμωρηθούν μαζί

Στ. Θεοδωράκης για ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Κυβερνούν αγκαλιασμένοι, θα πρέπει να τιμωρηθούν μαζί

Ο πρόεδρος του Ποταμιού κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο Συνέδριο του κόμματος Ειδικά για τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σημείωσε ότι πρόκειται για «παρωχημένη αριστερά και ακραία δεξιά μαζί». «Κυβερνούν αγκαλιασμένοι, θα πρέπει να τιμωρηθούν μαζί. Είναι μία η ετυμηγορία»

«Το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέτυχε. Χρειαζόμαστε μια άλλη κυβέρνηση. Όμως τα νέα μυαλά, η ταχύτητα, η δικαιοσύνη, η μεταφορά στη χώρα μας όλων των πετυχημένων προτύπων δεν έρχονται αυτομάτως με την αλλαγή της κυβέρνησης. Θα χρειαστεί μία συμμαχία της δημιουργικής Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης. Ειδικά για τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σημείωσε ότι πρόκειται για «παρωχημένη αριστερά και ακραία δεξιά μαζί». «Το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ απέτυχε - Θέλω την Ελλάδα αλλιώς» προσέθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ποταμιού «πρώτο πήγε στην Μόρια και πρώτο μίλησε για την κακοδιαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων στο προσφυγικό. Έδειξε την βιομηχανία των VIP αποφυλακίσεων, του νόμου Παρασκευόπουλου. Έσπασε τη σιωπή για τους λογαριασμούς Παπαντωνίου στην Ελβετία».

Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε έμφαση στις βάσεις των συνεργασιών της επόμενης μέρας, οι οποίες θα γίνουν πράξη με τη συμμετοχή του Ποταμιού.

- Αποκομματικοποίηση του κράτους.«Κανένας κομματικός διορισμός! Καμία κομματική προαγωγή! Να διώξουμε τους κομματικούς εγκάθετους από το δημόσιο και τα πανεπιστήμια», πρόσθεσε

- Σεβασμός των ατομικών δικαιωμάτων. «Ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε όποιον Θεό θέλει», σημείωσε.

- Προστασία του περιβάλλοντος. 

- Διαγενεακή δικαιοσύνη. «Αν πραγματικά θέλουμε το καλό των συνταξιούχων, πρέπει να βάζουμε πρώτα τα εγγόνια τους. Να φτιάξουμε ένα σύστημα ασφάλισης με τη σκέψη σε αυτούς που δουλεύουν και πληρώνουν. Να στηρίξουμε & όχι να γκρεμίσουμε την παραγωγή», ανέφερε.

- Αλληλεγγύη γενεών.

- Αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία.  «Όλοι με την Ευρώπη είμαστε πλέον,» θα μπορούσε να σκεφθεί κάποιος! Δεν είναι έτσι! Δεν υπάρχει a la carte Ευρωπαίος. Είναι εύκολο να βρεις πολλές αντιευρωπαϊκές εμμονές σε αυτούς που σήμερα κυβερνούν», επισήμανε.

Υπογράμμισε επίσης ότι το «τέρας του αντιευρωπαϊσμού θέριεψε στις πλατείες των αγανακτισμένων και κόντεψε να καταστρέψει τη χώρα το 2015! Και τώρα το ίδιο τέρας τρέφεται με τις νέες εθνικιστικές ρητορείες έτοιμο πάλι να δαγκώσει και αυτούς που το τρέφουν και όλους εμάς!»

Ακόμη ξεκαθάρισε ότι «δεν θα κολλήσουμε την αρρώστια του δημαγωγικού ΟΧΙ που κόντεψε να εξαφανίσει την χώρα το 2014-15. Οι αναβολές στην επίλυση των προβλημάτων σκουριάζουν τους αρμούς της κοινωνίας. Μεταδίδουν ένα μήνυμα ματαιότητας & σπρώχνουν στην αποχή καθώς «τίποτα δεν αλλάζει» και σημείωσε πως το άγχος κάποιων είναι να φτιάξουν καλά προεκλογικά παραμύθια...

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι θα προτείνει στον εκλογικό νόμο να υπάρξει πρόβλεψη οι βουλευτές να μην μπορούν να αλλάζουν κοινοβουλευτική ομάδα μέσα στη θητεία τους. «Το αλισβερίσι πρέπει να σταματήσει. Η αποστασία πρέπει να πάψει να είναι η λύση», πρόσθεσε.