Στ. Θεοδωράκης για συμφωνία των Πρεσπών: Θα αποφασίσουμε στη Βουλή όταν έρθει η ώρα

Στ. Θεοδωράκης για συμφωνία των Πρεσπών: Θα αποφασίσουμε στη Βουλή όταν έρθει η ώρα

Απάντηση στα δημοσιεύματα που τον θέλουν να αλλάζει τη στάση σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτηρίζοντας τα δημοσιογραφικές αστειότητες και ξεκαθαρίζοντας ότι το Ποτάμι θα πορευθούμε στις αποφάσεις μας στη Βουλή όταν έρθει η ώρα.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Προσέξτε, το Ποτάμι δεν είναι από τα παλιά κόμματα. Και ο Σταύρος δεν είναι από τους παλιούς αρχηγούς. Δεν παζαρεύουν, δεν διαπραγματεύονται τις αρχές τους. Κινούμαστε πάντα με τη σκέψη στο πατριωτικά καλό και όχι στο κομματικά καλό. Δεν αλλάζουμε επειδή σήμερα φυσάει ένας διαφορετικός άνεμος.

Θα πρέπει, και σ'' αυτό θα επιμείνουμε, να υποσχεθούμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο, ειρηνικό, με πολλά χαμόγελα μέλλον. Αυτή είναι η σκέψη μας και με αυτές τις σκέψεις θα πορευθούμε στις αποφάσεις μας στη Βουλή όταν έρθει η ώρα.

Για το πρωτοσέλιδο της Νέας Σελίδας, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι: «Αυτές είναι αστειότητες που αναφέρονται στα παλιά κόμματα. Έτσι έχουν μάθει και πολλοί αναλυτές και πολλοί δημοσιογράφοι. Να θεωρούν την πολιτική ένα συνεχές παζάρι για τις θέσεις ,ένα συνεχές παζάρι για τις καριέρες.

Όπως έχω πει και νομίζω ότι είναι κατανοητό και κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι δεν λέω αυτό που πιστεύω -μάλλον όλοι θα συμφωνήσουν ακόμη και οι αντίπαλοί μου ότι είμαι ευθύς και καθαρός- λέω λοιπόν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρεθώ σε κανένα ψηφοδέλτιο επικρατείας».

«Εμείς θα υποστηρίξουμε ανθρώπους που θα έχουν προτεραιότητα τον τόπο τους, τους πολίτες τους και όχι τα κόμματα και την κομματική τους καριέρα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη σχετικά με τη στάση του Κινήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όσον αφορά το για το ποιόν θα υποστηρίξει το Ποτάμι στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε:

«Θα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι φίλοι μας. Υπάρχουν πολλοί στο Ποτάμι που εδώ στη Θεσσαλονίκη ενδιαφέρονται να υπάρξει μια συνέχεια της πολιτικής Μπουτάρη. Θα περιμένουμε τις δικές τους εκτιμήσεις, τις δικές τους απόψεις γιατί, ξέρετε, κι εδώ υπάρχει μια διαφορά.

Το Ποτάμι δεν πιστεύει ότι θα πρέπει να ορίζει αυτό τους υποψήφιους δημάρχους. Γι αυτό έχουμε το φαινόμενο σε κάποιες περιοχές να υποστηρίζουμε δημάρχους που έρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, σε κάποιες άλλες που προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ, από το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και από το ΚΚΕ υποστηρίζουμε δημάρχους και νομίζω ότι αυτό θέλει η κοινωνία σήμερα, το 2018, από τα κόμματα».

 

 

Τέλος, για τις δηλώσεις Ζάεφ σχολίασε: «Κάναμε συγκεκριμένες παρατηρήσεις με βάση τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις των γειτόνων μας. Και τους έχουμε πει ότι δεν θα επιτρέψουμε ο αλυτρωτισμός να επιστρέψει από το παράθυρο. Πρέπει να είμαστε όλοι σίγουροι ότι θέλουμε να πάμε σε μία νέα εποχή ειρηνική, χωρίς διεκδικήσεις και χωρίς να θυμόμαστε ανά στιγμές, για την εσωτερική κατανάλωση, διάφορες αστείες θεωρίες.

Χαρακτήρισα αυτή τη συζήτηση για την Μακεδονία, για τους μακεδόνες του Αιγαίου, που λένε οι γείτονές μας, ως μία αστεία υπόθεση, που δεν έχει να κάνει ούτε με την πραγματικότητα ούτε βέβαια με τον σύγχρονο δρόμο που θέλουμε να βαδίσουμε».

Φωτογραφία intime news