Στ. Θεοδωράκης: Είμαστε απέναντι στις τυχοδιωκτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ

Στ. Θεοδωράκης: Είμαστε απέναντι στις τυχοδιωκτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Επίθεση τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής. «Είμαστε απέναντι στις τυχοδιωκτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Και στους υπουργούς του παρελθόντος που μόνη έγνοια έχουν την ανακατάληψη της εξουσίας», τόνισε καλώντας τους πολίτες να… θυμώσουν και να ψηφίσουν αυτούς που δεν σας κορόιδεψαν ποτέ. «Αυτό είναι το μήνυμά μου. Βρείτε νέες λύσεις και μην επιστρέφετε στα ίδια λάθη», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού ενώ εκτίνησε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό αλλά αμιγώς πολιτικό πρόβλημα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε αρχικά ότι δεν θα συμμετέχει στο «θλιβερό κατήφορο» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. «Τρεις μέρες τώρα στη Βουλή θέλετε να μιλάμε για τις κουμπαριές της οικογένειας Μητσοτάκη, για τις δουλειές του πατέρα Τσίπρα και για τις βαρβαρότητες του κ. Πολάκη. Το Ποτάμι δεν συμμετέχει λοιπόν και δεν θα συμβάλει σε αυτόν τον «θλιβερό κατήφορο!», είπε και αναρωτήθηκε ποια είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ε.Ε. «Με ποιους είστε; Πάμπλο ή Πέδρο; Οι Ποδέμος τι απέγιναν; Είστε ακόμη με τη Σάρα στη Γερμανία που έλεγε να φύγουν οι Έλληνες από την Ευρωζώνη; Στη Γαλλία; Είστε με τον Μελανσόν; Με τους Αριστεριστές που αγκαλιαζόσασταν το '15;», αναρωτήθηκε.

Κατηγόρησε τη «δεξιά» ότι φέρεται σα δεινόσαυρος ενώ μίλησε για [συγκρούσεις εκτός ορίων για τα μικρά της πολιτικής και για πράγματα άσχετα με τις ανάγκες και τις αγωνίες των Ελλήνων. «Μόνος στόχος η συσπείρωση των κομματικών στρατών & η συγκάλυψη των σκοτεινών όψεων της πολιτικής των κομμάτων εξουσίας», είπε.

Ζήτησε, με την σειρά του, να γίνει ένα debate. «Εμείς είμαστε εδώ, με όποιους τρόπους και όποιους όρους. Καλούμε τους δημοσιογράφους να πάρουν πρωτοβουλία. Να συζητήσουμε για τις ευρωεκλογές που έχουμε μπροστά μας», επισήμανε ενώ ζήτησε από τους κκ. Μητσοτάκη και Τσίπρα να κατεβάσουν τους τόνους και να συζητήσουμε τα «επείγοντα που πρέπει να συζητήσουμε: - Ευρώπη η μια μεγάλη ατζέντα - Ελληνοτουρκικά το επόμενο επείγον θέμα. Τέλος, χαρακτήρισε τα μέτρα Τσίπρα παροχές και προεκλογικά δώρα.