Στ. Θεοδωράκης: Εγώ δεν γονάτισα, άλλοι γονάτισαν

Στ. Θεοδωράκης: Εγώ δεν γονάτισα, άλλοι γονάτισαν

Βέβαιος για την επιβίωση του Ποταμιού εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος δήλωσε πως το κόμμα του θα συνεχίσει με νέα πρόσωπα, νέα στελέχη και μ'' αυτόν τον τρόπο θα προσέλθουν στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα επεσήμανε πως «κατηγορηματικά δεν θα συμμαχήσω με Σύριζα. Η ψήφος μου για τις Πρέσπες δεν είναι συγχωροχάρτι για την πολιτική του Τσίπρα». «Εμείς, το Ποτάμι δεν γονατίσαμε. Εμείς παραμείναμε σταθεροί στις απόψεις μας. Εκείνοι γονάτισαν από το φόβο του πολιτικού κόστους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη Συμφωνία είπε πως «είχαμε δεσμευτεί από τις αρχικές μας θέσεις. Το είχαμε πει από το 2014. Το Μακεδονικό να λυθεί με σύνθετο γεωγραφικό προσδιορισμό. Και από το τέλος του 2017 είχαμε πει ότι θα το ψηφίσουμε. Τώρα με εγκαλούν ποιοι; Μα και ο Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου είναι υπέρ της συμφωνίας. Τα δύο ζωντανά σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. Κι αυτοί προδότες είναι; Μα και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το ίδιο πίστευε. Εγώ είμαι με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και όχι με τον Αντώνη Σαμαρά. Εκ παραδόσεως η οικογένεια είναι υπέρ της λύσης. Όλοι άλλαξαν άποψη πιεζόμενοι από στενά κομματικά συμφέροντα. Εκτός από μένα. Εσείς αλλάξετε, όχι εγώ».

Σε σχέση με την πολιτική κατάσταση στη χώρα μίλησε για μια Ελλάδα «δέσμια κομματικών μηχανισμών» και είπε πως «γι'' αυτό ήθελα να κάνω ένα κόμμα χωρίς μηχανισμούς, χωρίς εξαρτήσεις συνδικαλιστών και χωρίς αποσπασμένους υπαλλήλους».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση Μαδούρο στη Βενεζουέλα ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Μα το κάνουν για τον ίδιο λόγο που αφήνουν τα Εξάρχεια να καίγονται. Να βρίσκονται στο έλεος συμμοριών. Παρέα με τους μπαχαλάκηδες. Οπως και στα Πανεπιστήμια. Αυτός είναι ο φερετζές τους ο αριστερός. Και την ίδια στιγμή τα βρίσκουν με τους «Αμερικανούς φονιάδες των λαών» και με τη Μέρκελ. Γι αυτό τώρα υπέρ Μαδούρο. Για να λένε «εμείς αντισταθήκαμε στον διωγμό του Μαδούρο. Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα». Αυτό είναι το σύστημα που τροφοδοτεί ψεκασμένους. Αλλά από την άλλη κάθε τι που κάνει ο Σύριζα δεν είναι κακό. Ο, τι κάνει; Ε όχι». 

Για την εκλογική αναμέτρηση του Μαϊου σημείωσε πως «θα είμαι παρών στις ευρωεκλογές του Μαΐου αλλά και στις εθνικές. Χωρίς δανεικά. Ούτε ένα ευρώ. Φαντάσου όταν πηγαίνουμε να εκτυπώσουμε το υλικό μας η προσφορά είναι περίπου 50% της αντίστοιχης που προσφέρεται προς τα μεγάλα κόμματα. Και ξέρεις γιατί; Επειδή εκείνοι τυπώνουν χωρίς να πληρώνουν. Εμείς τυπώνουμε και αμέσως πληρώνουμε. Εκείνοι μπεχτατζήδες. Εμείς κανονικοί».