Στ. Θεοδωράκης: Δεν μπορώ να αντιληφθώ την αξία της εξέδρας στις εθνικές γιορτές

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018, 12:38 - Τελευταία ενημέρωση: 14:21
-A +A
Στ. Θεοδωράκης: Δεν μπορώ να αντιληφθώ την αξία της εξέδρας στις εθνικές γιορτές

Την επιθυμία του να κυριαρχεί στο πολιτικό ενδιαφέρον η πατρίδα και μετά τα κόμματα εξέφρασε σε ανάρτηση του στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ενώ ξεκαθάρισε ξεκαθάρισε ότι θεωρεί περιττό τον «θεσμό» της εξέδρας για τους επισήμους στις παρελάσεις των εθνικών εορτών.

«Αντιλαμβάνομαι την αξία της εξέδρας στο μάθημα. Πρέπει να βλέπουν τον δάσκαλο ή τον καθηγητή. Αντιλαμβάνομαι ότι και σε μια ομιλία θα έχεις εξέδρα, να σε βλέπουν. Όμως τελικά - και παρά τις προσπάθειες - δεν μπορώ να αντιληφθώ την αξία της εξέδρας στις εθνικές γιορτές. Είσαι εσύ ο πιο ψηλός πατριώτης;

Και μετά είναι το άλλο. Με προβληματίζει ποιους θα συναντήσω πάνω στην εξέδρα. Για κάποιους η αγάπη για την πατρίδα σημαίνει περιφρόνηση των άλλων λαών. Και σιγά σιγά φθόνος για τους άλλους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εσένα. Εθνικισμός και ρατσισμός έχουν την ίδια ρίζα. 

Εγώ πάλι είμαι οπαδός ενός γενναιόδωρου πατριωτισμού που πολεμάει τις αυταπάτες και όχι ενός συντηρητικού κοντόφθαλμου πατριωτισμού.

Αυτός είναι ο λόγος λοιπόν που απουσιάζω από τις εξέδρες. Και νιώθω πιο άνετα κοιτάζοντας τους πολίτες από το ύψος των ματιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεωδωράκης.

Φωτογραφία intime news

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 21/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα