Στ. Θεοδωράκης: Δεν έχω σκοπό να πουληθώ δεξιά ή αριστερά για μια έδρα

Στ. Θεοδωράκης: Δεν έχω σκοπό να πουληθώ δεξιά ή αριστερά για μια έδρα

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέστησε σαφές ότι το Ποτάμι θα ακολουθήσει ανεξάρτητη πορεία, χωρίς να προσδεθεί σε μεγαλύτερο κόμμα, απαντώντας και στα ζητήματα πολιτικής πορείας που θέτει ο Γρ. Ψαριανός τις τελευταίες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ψαριανός επέκρινε χθες την τάση ταύτισης του κόμματος με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα πολιτικά ζητήματα. «Στο νταραβέρι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είμαι απέναντι», ανέφερε χαρακτηριστικά και εξαπέλυσε σκληρή κριτική προς τον Σταύρο Θεοδωράκη δηλώνοντας ότι «φλερτάρει» με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμερα επανήλθε λέγοντας ότι «θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη» αρκεί να αποδεχτεί να ενσωματώσει πέντε από τις δέκα προτάσεις του Ποταμιού.

Από την πλευρά του, Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας σειρά αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ξεκαθάρισε ότι στο Ποτάμι «δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός», καθώς και ότι ο ίδιος δεν έχει σκοπό «να πουληθεί δεξιά ή αριστερά για μία έδρα».

Συγκεκριμένα, στις αναρτήσεις του ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει:

«Δεν θα απαντήσω σε ένα τουίτ που έγινε στις 5 το πρωί. Άλλωστε, ο λαός μας λέει: της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά. Κάποιοι θέλουν να μας σύρουν ντε και καλά δεξιά και κάποιοι άλλοι ντε και καλά αριστερά. Ε, δεν θα μας σύρουν. Δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός. Άλλη εντολή έχουμε από τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του Ποταμιού. Υπάρχουν άνθρωποι που ακούν τις καθαρές μας θέσεις. Αυτοί που απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που δεν πείθονται από τη ΝΔ, αυτοί που δεν θέλουν να γυρίσουν σε παλιές πολιτικές και δεν θέλουν να πάνε στα άκρα. Το πιο εύκολο και ξεκούραστο είναι να προσδένεται κανείς σε ένα μεγάλο καράβι αντί να θαλασσοδέρνει με μια μικρή βάρκα. Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό. Το Ποτάμι θα συνεχίσει να ψάχνει σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον τις χρήσιμες λύσεις. Κατανοώ την ανθρώπινη αδυναμία να σκέφτεται κάποιος συνεχώς το μέλλον του. Αλλά δεν είμαι απ'' αυτούς. Δεν έχω σκοπό να πουληθώ για μια έδρα δεξιά ή αριστερά. Θα δώσω τη μάχη με το Ποτάμι. Πόσο μάλλον που πιστεύω ότι αυτή η μάχη θα είναι νικηφόρα.»