Στ. Θεοδωράκης: Δειλιάζουν όσοι δεν ψηφίζουν την αναδοχή

Στ. Θεοδωράκης: Δειλιάζουν όσοι δεν ψηφίζουν την αναδοχή

Την αντίθεσή του στη λογική «όχι σε όλα, για να πέσουν», εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, στον απόηχο των διαφωνιών εντός του Κινήματος Αλλαγής. «Το δόγμα “κανένα Ναι, ποτέ και πουθενά”, ακόμα και σε νομοθετήματα που διορθώνουν έστω και λίγο την πραγματικότητα, προσβάλλει την δημοκρατία», τόνισε ο Στ. Θεοδωράκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την αναδοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη αυτή η λογική «δοξάστηκε στα χρόνια της κρίσης», όταν η ΝΔ έλεγε  “κανένα Ναι, ποτέ και πουθενά” στον Γιώργο Παπανδρέου και βέβαια “κανένα Ναι, ποτέ και πουθενά” έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση, «σαμποτάροντας ακόμη και τις πλέον αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Πλέον, κατά τον επικεφαλής του Ποταμιού, η χώρα δεν χρειάζεται καπρίτσια και ρεβανσισμούς. «Οι βουλευτές εκλέγονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των πολιτών και γι' αυτό υποχρεούνται να προτείνουν λύσεις, να λύνουν προβλήματα, να αγωνίζονται για να αλλάξει η ζωή των πολιτών προς το καλύτερο. Δεν εκλέγονται για να περιμένουν στον πάγκο την καλύτερη κυβέρνηση ή τη δική τους κυβέρνηση. Οι συνεχείς αναβολές που έχουμε συνηθίσει να δίνουμε στην επίλυση των προβλημάτων σκουριάζουν τους αρμούς της κοινωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ επιτέθηκε σε όσους δεν ψηφίζουν την αναδοχή για να μην στηρίξουν την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε  ότι αυτοί στην πραγματικότητα δειλιάζουν, γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις  των συντηρητικών κύκλων.

Αλέξανδρος Διαμάντης