Στ. Θεοδωράκης: Από αυτή τη Βουλή η απόφαση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Στ. Θεοδωράκης: Από αυτή τη Βουλή η απόφαση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, ότι σε αυτή τη Βουλή και το αργότερο τον χειμώνα θα έρθει η διάταξη για την ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Να δεσμευτούμε όλοι πως σε αυτή τη Βουλή το αργότερο τον χειμώνα θα ψηφίσουμε όλοι μαζί για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Αυτή είναι η συμβιβαστική μας πρόταση αφού δεν μπορούμε σήμερα ας το κάνουμε σε τρεις μήνες που θα τελειώσει το έργο της η επιτροπή», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε να παρέμβει και δεσμεύτηκε ότι η διάταξη για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού θα έρθει στην παρούσα βουλή. «Το αν θα ψηφιστεί ή όχι η διάταξη εξαρτάται από την στάση των κομμάτων, ωστόσο εγώ δεσμεύομαι ότι την διάταξη θα την φέρω στην παρούσα Βουλή».

«Νίκη για τους Έλληνες του εξωτερικού!», εγραψε στο twitter του ο κ. Θεοδωράκης, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του. 

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει με προχειρότητα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, ενώ υποστήριξε ότι μια ομάδα συμφερόντων ή μια ακραία ομάδα θα μπορεί να καταρτίσει ένα συνδυασμό, να πάρει ελάχιστες ψήφους σε μικρούς δήμους 5.000 κατοίκων. «Ένας συνδυασμός μπορεί να μπει στο συμβούλιο με 50-60 ψήφους. Ζητάμε να υπάρξει όριο 3% για την είσοδο ενός συνδυασμού στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια», ανέφερε.