Στ. Πέτσας: Περιορισμός δραστηριότητας και σε άλλες επιχειρήσεις

Στ. Πέτσας: Περιορισμός δραστηριότητας και σε άλλες επιχειρήσεις

Το ενδεχόμενο της λήψης επιπρόσθετων μέτρων αναφορικά με τη διακοπή της δραστηριότητας και σε άλλους επιχειρησιακούς κλάδους άφησε ανοικτό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται κατά την σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ θα εξετασθούν και τα μέτρα στήριξης του ΕΣΥ.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ανέφερε πως «Θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις για περιορισμό δραστηριοτήτων και σε άλλες επιχειρήσεις ή κλάδους. Κάθε φορά θα εξετάζουμε τα δεδομένα και θα λαμβάνουμε αποφάσεις», ενώ αναφορικά με το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, πρόσθεσε ότι «το υπουργικό έχει ρόλο να δει πού βρισκόμαστε και να λάβει περαιτέρω μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές».

Σχετικά με τα θέματα που θα τεθούν υπό εξέταση κατά την συνεδρίαση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δήλωσε ότι «το ζήτημα είναι να δούμε πού βρισκόμαστε με τα μέτρα που έχουμε πάρει, να δούμε τα οικονομικά μέτρα και τα αποτελέσματα στο Eurogroup, καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί όσο αφορά στους μεταναστευτικούς πληθυσμούς».

Αναφορικά με την επιβολή των περιορισμό στις άσκοπες κινήσεις των πολιτών από χθες Δευτέρα, ο κ. Πέτσας είπε ότι «Δεν εξετάζεται η αυστηροποίηση των μέτρων. Οι επιλογές που μας δίνονται να βγούμε είναι αυτές για να μην παραλύσει η οικονομική και κοινωνική ζωή, αλλά αν γίνουν θα είναι πολύ μικρές κινήσεις».

Επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, είναι «ξεκάθαρο ότι από τις 18/3 δε γίνονται απολύσεις».

Παράλληλα, επανέλαβε πως η αποστολή μηνύματος στο 13033, προκειμένου οι πολίτες να εξασφαλίσουν το επιβεβαιωτικό sms για να εξέλθουν τις οικίας τους, αυτό είναι χωρίς χρέωση.

Τέλος, σχετικά με την επάρκεια υγειονομικού υλικού στην χώρα, ο κ. Πέτσας διευκρίνισε πως υπάρχει διεθνής ζήτησε και «όλοι διεκδικούν να πάρουν μερίδιο», προσθέτοντας ότι «έχουμε κάνει και σημαντικές ενέργειες με ιδιώτες», ενώ όσο αφορά στην ενίσχυση του ΕΣΥ, έκανε γνωστό ότι, επιχειρούν ήδη 909 γιατροί και νοσηλευτές στις θέσεις τους, ενώ ο αριθμός των προσλήψεων από τις 2.000 που είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα φτάσει στις 2.140.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ. Αν χρειαστεί θα πάμε και σε έκτακτα μέτρα», διαβεβαίωσε.