Στ. Πέτσας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σπεκουλάρει ανεύθυνα στην οικονομία»

Στ. Πέτσας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σπεκουλάρει ανεύθυνα στην οικονομία»

«Χρειάστηκαν δύο ανακοινώσεις από διαφορετικές… τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να επιβεβαιώσουν αυτό που ξέρουν όλοι οι Έλληνες: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σπεκουλάρει ανεύθυνα στην οικονομία και εύχεται μικρόψυχα να βγει η Ελλάδα “πρωταθλήτρια στην ύφεση”, όπως είπε ο αρχηγός του στη Βουλή πριν ένα μήνα, αναζητώντας πολιτικό σωσίβιο σε αρνητικές εξελίξεις για τη χώρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως ανέφερε επί της ουσίας, η Ελλάδα είχε σημαντικά μικρότερη ύφεση από ό,τι αναμενόταν, γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι:

- Η ελληνική οικονομία μπήκε με δυναμισμό στο πρώτο δίμηνο του έτους και ο Μάρτιος, μήνας στον οποίο έγινε έκρηξη της πανδημίας, δεν ήταν τόσο κακός για την οικονομία όσο χαιρέκακα προεξοφλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Η ύφεση στην Ελλάδα, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ήταν αισθητά μικρότερη το πρώτο τρίμηνο του 2020. Ενώ συγκριτικά καλύτεροι είναι οι πρόδρομοι δείκτες και για το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς. Τόσο ο δείκτης PMI για την μεταποιητική δραστηριότητα, όσο και ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ, καταγράφουν σαφή, αλλά σε κάθε περίπτωση, μικρότερη υποχώρηση στην Ελλάδα σε σχέση με την ευρωζώνη.

Επομένως, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρά το απρόβλεπτο και εξωγενές γεγονός της πανδημίας του κορονοϊού, η ελληνική οικονομία έδειξε ανθεκτικότητα και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που κατάφερε να εξασφαλίσει από την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προχωρά στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου της.

«Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας για να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτόγνωρη - παγκοσμίως - κατάσταση. Με σύνεση και υπευθυνότητα θα τα καταφέρουμε», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας και κατέληξε: «Όσο και αν αυτό στενοχωρεί την αξιωματική αντιπολίτευση που δεν χαίρεται με καμία επιτυχία της χώρας».