Στ. Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε την ΕΡΤ σε ωρολογιακή βόμβα

Στ. Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε την ΕΡΤ σε ωρολογιακή βόμβα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Ειδική αναφορά στο γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση εξοικονόμησε χρήματα από τα ποδοσφαιρικά συμβόλαια που είχε υποσχεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε σήμερα στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας μίλησε για μια «ωρολογιακή βόμβα», δεδομένου ότι είχε δεσμεύσει 63 εκατ. ευρώ για τρεις κατηγορίες, ποσό που «είναι έξω από κάθε λογική». Όπως είπε η ΕΡΤ μετά από επαναδιαπραγμάτευση θα δώσει 8,9 εκατ ευρώ αντί 22 εκατ ευρώ και άρα θα υπάρξουν χρήματα για τη διαμόρφωση προγράμματος. «Μεταξύ άλλων αποδεσμεύτηκαν τα συμβόλαια με τον ΠΑΟ. Η ΕΡΤ είχε συμφωνήσει να δώσει στον ΠΑΟ 6,2 εκατ ευρώ. Ξέρετε πόσα θα ήταν τα διαφημιστικά έσοδα. Κάτω από 300 χιλ ευρώ», προσέθεσε.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «πάγια θέση της κυβέρνησης είναι να μην εμπλέκεται στις συναλλαγές του ιδιωτικού τομέα», απαντώντας στην… προτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και του Ν. Παππά, ώστε η κυβέρνηση να σταματήσει την φημολογούμενη εξαγορά της Nova από την Alter Ego του επιχειρηματία Ευάγγελου Μαρινάκη.

Όπως, μάλιστα, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας προς την αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρέπει να ζητά παρεμβάσεις που δεν νοούνται σε ευνομούμενα κράτη»! Υπενθύμισε ότι αρμόδιοι φορείς για να ελέγξουν τις συναλλαγές ανάμεσα στις εταιρείες είναι η ΕΕΤΤ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού. «Όταν γίνει οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία οι αρχές θα εξετάσουν  τα στοιχεία, θα κρίνουν  την νομιμότητα και θα εκδώσουν το πόρισμα τους. Μέχρι σήμερα δεν έχει αποσταλεί κάποιο επίσημο έγγραφο στις αρμόδιες αρχές η κυβέρνηση σέβεται και εμπιστεύεται τις ανεξάρτητες αρχές και εκείνες θα ασκήσουν την αρμοδιότητα τους ανεπηρέαστα. Μη ζητάτε παρεμβάσεις που δεν νοούνται σε ευνομούμενα κράτη αυτές τελείωσαν στις 7 Ιουλίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης επισήμανε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πολιτική παρέμβαση σε θέματα που άπτονται ανεξάρτητων Αρχών. Εξάλλου, όπως είπε, κανείς δεν ξέρει την εξέλιξη και το ακριβές περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων. «Μας καλείτε να πάρουμε θέση για ένα θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων δύο ανεξάρτητων αρχών, πριν αυτές αποφανθούν. Δεν είναι στο DNA μας η χειραγώγηση των ανεξάρτητων αρχών», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς είχε ζητήσει την επιθετική εξαγορά της Nova από την ΕΡΤ δεδομένου ότι έχει αποθεματικά -κατά τον ίδιο- που φτάνουν τα 200 εκατ. ευρώ. «Προχωρήστε σε επιθετική εξαγορά της Nova Forthnet μέσω της ΕΡΤ έχει 200 εκατομμύρια αποθεματικό. Γιατί να λιμνάζουν τα εκατομμύρια στην ΕΡΤ», είπε, ενώ έκανε λόγο για πληροφορίες που θέλουν τις τράπεζες να κουρεύουν τα χρέη της επιχείρησης κατά 85%. «Αν ολοκληρωθεί η  ιστορία της εξαγοράς μια ποδοσφαιρική ομάδα θα ελέγχει τα ταμεία άλλων ποδοσφαιρικών ομάδων», προσέθεσε χαρακτηριστικά.