«Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλά τις λέξεις "εργολάβος - διαπλοκή"»

«Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλά τις λέξεις "εργολάβος - διαπλοκή"»

Σκληρή απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του για το Μετρό Θεσσαλονίκης, με τον Στ. Πέτσα να σχολιάζει χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας γνωρίζει καλά τις λέξεις "εργολάβος" και "διαπλοκή"» και τις χρησιμοποιεί, ενώ ο ίδιος, παρά τη γνώση του στο θέμα δεν εγκαινίασε τίποτα άλλο από «μουσαμάδες».

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθυμίζει με δήλωσή του στον κ. Τσίπρα  την πρόσφατη κοινή δήλωση όλων των φορέων της πόλης, που κατέληγε: «Η ενδεδειγμένη, ταχύτερη και οικονομικότερη λύση για την ολοκλήρωση του έργου και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου είναι να ακολουθηθεί η μέθοδος της απόσπασης, εκσκαφής και επανατοποθέτησής τους, όπως έγινε και στον γειτονικό σταθμό της Αγίας Σοφίας». 

«Σε αυτό το πλαίσιο», σημειώνει ο κ. Πέτσας, «ο πρωθυπουργός τόνισε στη ΔΕΘ ότι η πρόταση της κυβέρνησης διασφαλίζει την προστασία των αρχαιοτήτων, ότι δεν θα εκτοξευθεί το κόστος και ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Έτσι ώστε, επιτέλους, οι Θεσσαλονικείς να έχουν «και Μετρό και αρχαία».

Σημειώνεται πως ο κ. Τσίπρας μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη, είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη υποστηρίοντας πως η απόφαση να μεταφερθούν τα αρχαία που ανακαλύφθηκαν στο σταθμό Βενιζέλου, ήταν «δώρο στον νέο εθνικό εργολάβο και επιστροφή στη διαπλοκή».