Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, 21:17

-A +A

Ο κ. Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, 21:17
Ο κ. Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων
-A +A

Για θράσος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στις αιτιάσεις για το δημοσιονομικό χώρο του 2019 και αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους τα επιστρέφει».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Πέτσας αναφέρει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόσο θράσος, που εγκαλεί τη νέα κυβέρνηση για τα ποσά που αυτός έχει ήδη ξοδέψει από τον Μάιο, μετατρέποντας τον προϋπολογισμό σε χορηγό της προεκλογικής του καμπάνιας».

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «συγκεκριμένα, μπροστά στο φάσμα της επερχόμενης ήττας του, ο κ. Τσίπρας διοργάνωσε στις 7 Μαΐου 2019 φιέστα στο Ζάππειο στην οποία δήλωσε ότι έχει "εξασφαλίσει" για το 2019 ποσό ύψους 1,14 δις ευρώ για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (πλην ροφημάτων) και στην ενέργεια, καθώς και για τη χορήγηση της δήθεν "13ης σύνταξης"».

«Εν συνεχεία, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος δήλωνε (14 Μαΐου 2019) ότι "δυστυχώς δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθεί ο ΦΠΑ και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα σε καταστήματα"», προσθέτει ο κ. Πέτσας, υπογραμμίζοντας ότι «άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι εξάντλησε από τον Μάιο όλο τον δημοσιονομικό χώρο του 2019».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας, αντί για το Δεκέμβριο, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, έσπευσε να μοιράσει προεκλογικά από τον Μάϊο το 1 από τα 10 ευρώ που έπαιρνε συστηματικά με την υπερφορολόγηση από τις τσέπες όλων των Ελλήνων».

«Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στους Έλληνες όσα τους πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα», συνεχίζει ο Στέλιος Πέτσας, «ήδη από φέτος με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για σχεδόν 5 εκατομμύρια φορολογούμενους».

Καταλήγοντας, δε, τονίζει ότι «επιπλέον, διατηρεί όλα τα υφιστάμενα επιδόματα και προσθέτει μόνιμα μέτρα στήριξης των Ελλήνων τα οποία ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ και θα ενσωματωθούν στον Προϋπολογισμό του 2020».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα