Στ. Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Στ. Πέτσας: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν συζητά αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Καμία ελληνική κυβέρνηση δε συζητά την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ξεκαθάρισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο ίδιος σημείωσε πως στα Δωδεκάνησα δεν έχει κανένα λόγο η Τουρκία καθώς δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος.

Ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε πως η Ελλάδα θα κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει την κυριαρχία και πρόσθεσε πως υπάρχει συντονισμός με την Κύπρο σε όλα τα θέματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι για να υπάρξει επικοινωνία με τον Τ. Ερντογάν χρειάζεται εμπιστοσύνη και προετοιμασία. «Αν υπάρξουν αυτά τα δύο δεν αποκλείεται κάποια συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Για το ζήτημα του κορονοϊού ανέφερε πως η κυβέρνηση θα στηρίζει το εισόδημα όλων όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία για όσο χρειαστεί και έκανε έκκληση στους πολίτες να στηρίζουν τα μέτρα.

Αναφερόμενος στις καταλήψεις των σχολείων ο Στ. Πέτσας εκτίμησε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι πολιτικά υποκινούμενες, δήλωσε ότι υπήρξαν ξεκάθαρες τοποθετήσεις δημάρχων - με συγκεκριμένο πολίτικο προφίλ - υπέρ των καταλήψεων.