Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, 11:18
Τελευταία ενημέρωση: 12:34

-A +A

Στ. Πέτσας και Α. Στεφανής παρουσιάζουν το σχέδιο για το Μεταναστευτικό

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, 11:18
Τελευταία ενημέρωση: 12:34
Στ. Πέτσας και Α. Στεφανής παρουσιάζουν το σχέδιο για το Μεταναστευτικό
-A +A

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαχείριση του Μεταναστευτικού-Προσφυγικού παρουσιάζουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας και ο υφυπουργός Άμυνας Αλ. Στεφανής. Κλειστά κέντρα στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και αντισταθμιστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες όπου θα εγκατασταθούν πρόσφυγες και μετανάστες περιλαμβάνονται στον κυβερνητικό σχεδιασμό. 

Πηγές µε απόλυτη γνώση του σχετικού φακέλου ανέφεραν στον «Φιλελεύθερο» πως το αµέσως προσεχές διάστηµα µπαίνει λουκέτο στα ΚΥΤ της Μόριας, της Σάµου και σε αυτό της Χίου, υλοποιώντας µία από τις προεκλογικές δεσµεύσεις του κ. Μητσοτάκη.

Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη για το οριστικό κλείσιµο «των ΚΥΤ της απανθρωπιάς» εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου κυβερνητικού σχεδίου για την αντιστροφή της υφιστάµενης αναποτελεσµατικής κατάστασης όσον αφορά την αντιµετώπιση του χάους που παρέλαβε η κυβέρνηση στο Μεταναστευτικό - Προσφυγικό.

Το σχέδιο που θα ανακοινώσουν σήµερα οι κ. κ. Πέτσας και Στεφανής βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

α) Τη σταδιακή αποσυµφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, µε τη µεταφορά στην ενδοχώρα 20.000 προσφύγων, κυρίως µε οικογενειακό προφίλ, ώς το επόµενο έτος.

β) Την αυστηροποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης και απόρριψης ασύλου, και μέσω αυτής των επιστροφών στην Τουρκία και στις χώρες καταγωγής όλων όσοι δεν δικαιούνται άσυλο.

γ) Μετανάστες και πρόσφυγες θα διαχωριστούν και στο µεσοδιάστηµα θα φιλοξενούνται σε κλειστά κέντρα που, σύµφωνα µε πληροφορίες του «Φ», θα δηµιουργηθούν τόσο σε Λέσβο, Σάµο και Χίο, αντικαθιστώντας τα υπάρχοντα, όσο και σε δύο ακόµα νησιά του Αιγαίου, πιθανότατα σε Λέρο και Κω. Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, δεν αποκλείεται η κατασκευή και άλλων ΚΥΤ.

δ) Βέλτιστη φύλαξη των συνόρων, µέσω της ενίσχυσης του Λιµενικού σε υλικοτεχνική υποδοµή και ανθρώπινο δυναµικό,
αλλά και µέσω προσλήψεων 1.700 ατόµων σε υπηρεσίες αιχµής, όπως οι συνοριοφύλακες και οι υπηρεσίες ασύλου, πρωτίστως στα νησιά.

Η υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου αναµένεται ότι θα ενισχυθεί ακόµα και µέσα από τη χρηµατοδότηση µε 40 εκατ. ευρώ από το υπερπλεόνασµα.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα