Στ. Πέτσας: «Ο κ. Τσίπρας φάνηκε κουρασμένος ακόμη και στα ψέμματα»

Στ. Πέτσας: «Ο κ. Τσίπρας φάνηκε κουρασμένος ακόμη και στα ψέμματα»

Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, κατηγορώντας τον ότι «λέει ψέματα» κυρίως σε ό,τι αφορά το σχέδιό του να μειώσει τα πλεονάσματα και ότι είχε ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους για το σχέδιό του.

«Ο κ. Τσίπρας φάνηκε σήμερα κουρασμένος ακόμη και στα ψέματα. Επαναλαμβάνει τόσο μονότονα τον εαυτό του, ώστε το μόνο που καταφέρνει κάθε φορά που εμφανίζεται είναι να υπενθυμίζει στους πολίτες γιατί τον καταψήφισαν» ανέφερε ο κ. Πέτσας και επικεντρώθηκε στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Τσίπρα ότι είχε ενημερώσει διεξοδικά τους Ευρωπαίους εταίρους για το σχέδιό του για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ο κ. Πέτσας διερωτήθηκε «αν ήταν έτσι γιατί δεν το έκανε αυτό σημαία του κατά την προεκλογική περίοδο;» και συνέχισε: «αν το «ξέχασε», γιατί ο κ. Τσακαλώτος δεν ενημέρωσε σχετικά με το άνοιγμα, τον αριθμό και τα ποσά του «ειδικού λογαριασμού» τον κ. Σταϊκούρα κατά την παράδοση- παραλαβή στο υπουργείο Οικονομικών στις 9 Ιουλίου;»

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: «είτε ο κ. Τσακαλώτος δεν γνώριζε αυτό το «σχέδιο» γιατί ήταν τόσο «κρυφό» ώστε να το γνωρίζει μόνο ο «έμπιστος» κ. Σκουρλέτης, είτε ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει την ικανότητα να λέει τόσο χονδροειδή ψέματα όπως ο κ. Τσίπρας...».

Ο κ. Πέτσας σημειώνει ότι «ο κ. Τσίπρας με το λόγο και τις θέσεις του ανήκει στο χθες» και πως «η κυβέρνηση τον αφήνει στο παρελθόν και συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για το μέλλον. Για να βελτιώνει τη ζωή όλων των Ελλήνων κάθε χρόνο».

Και καταλήγει: «Όχι μόνο μέχρι το 2023, αλλά και μέχρι το 2029 όπως «ευχήθηκε» και ο κ. Τσίπρας».