Στ. Πέτσας: Η εγκατάλειψη προκάλεσε τον αποκλεισμό της Σαμοθράκης

Στ. Πέτσας: Η εγκατάλειψη προκάλεσε τον αποκλεισμό της Σαμοθράκης

Βαρύτατες ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Σαμοθράκης επέρριψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνοντας ότι εάν δεν είχαν εγκαταλειφθεί οι λιμενικές υποδομές του νησιού και είχε αντιμετωπισθεί τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα των επιχωματώσεων θα επέτρεπε σε μεγαλύτερα πλοία να προσεγγίσουν το λιμάνι.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Στέλιος Πέτσας εξέφρασε συγκεκριμένα την απορία γιατί δεν είχε αντιμετωπισθεί τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα των επιχωματώσεων από φερτά υλικά στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελέσουν τα δρομολόγια προς τη Σαμοθράκη, μεγαλύτερα πλοία, αφού δεν θα μπορούσαν να δέσουν στο λιμάνι.

Παράλληλα τόνισε ότι η αφαίρεση αυτών των υλικών κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ και γι' αυτό φταίει η τοπική αυτοδιοίκηση και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.

Επίσης, εξήγησε ότι η κατάσταση στο λιμάνι της Σαμοθράκης προέκυψε και εξαιτίας των βλαβών που παρουσίασαν τα πλοία της εταιρείας «ΣΑΟΣ» που πραγματοποιούσε τα δρομολόγια αλλά και λόγω του καιρού, καθώς είχε εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου. Μάλιστα είπε ότι η εταιρεία ενημέρωσε το υπουργείο Ναυτιλίας για το πρόβλημα, ενώ η κυβέρνηση μίσθωσε δυο πλοία, το «Άναξ» για να μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης και το «Άνδρος Τζετ» για να μεταφέρει επιβάτες. 

Ο κ.Πέτσας σημείωσε ότι όλα τα ζητήματα τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο αποκλεισμός, αλλά και για να αποκατασταθούν τα ζητήματα στις λιμενικές υποδομές θα συζητηθούν για να δρομολογηθούν λύσεις στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

Διαβάστε ακόμα: Στ. Πέτσας προς Χαρίτση: «Άλλος έφυγε αμέριμνος για διακοπές»

Η απραξία του ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνη για τη Σαμοθράκη 

Πάνω από 1.500 άτομα αναχώρησαν από το νησί σε λιγότερο από 24 ώρες