7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Στ. Πέτσας: Γύρω στις 20 Μαΐου το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών

Στ. Πέτσας: Γύρω στις 20 Μαΐου το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών
Eurokinissi

Γύρω στις 20 Μαΐου αναμένεται το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους ειδικούς για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

«Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είναι μια συζήτηση που έχουμε κάνει. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να υποβληθούν σε self-tests και να φορούν μάσκες. Το άνοιγμά τους αναμένεται γύρω στις 20-24 Μαΐου. Είμαστε σε επικοινωνία με τους ειδικούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στ. Πέτσας μιλώντας στο Mega.

Σχολιάζοντας το αν θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς, μετά τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών στον κλάδο, είπε ότι το ζήτημα έχει συζητηθεί, αν συνεχιστούν τα χαμηλά ποσοστά. «Είμαι απογοητευμένος από τη συμμετοχή του διοικητικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι κάτι που το εξετάζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας», συμπλήρωσε. 

Σχετικά με το πότε θα μπορούν οι άνθρωποι νεότερων ηλικιών να επιλέξουν το εμβόλιο που θα κάνουν ο ίδιος ανέφερε ότι η ανακοίνωση του εμβολιασμού των νεότερων ηλικιών έδωσε ανακούφιση στην κοινωνία μας.

«Το Μάιο θα έχουμε πολλά εκατομμύρια εμβολιασμούς και αυτό θα βοηθήσει να φτάσουμε στο σημείο όπου όποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί, να το κάνει και την επόμενη ημέρα. Το τι διαθεσιμότητα θα υπάρχει, σε ποια εμβόλια, θα το δούμε τότε. Με βάση τον προγραμματισμό, από τον Ιούνιο και μετά θα υπάρχει πληθώρα εμβολίων. Στους αρχικούς τρεις μήνες έγινε περιορισμένος αριθμός εμβολίων, λόγω της έλλειψης», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.