Στ. Πέτσας για προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ: «Μπερδεύονται ξανά με τους λογαριασμούς»

Στ. Πέτσας για προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ: «Μπερδεύονται ξανά με τους λογαριασμούς»

Κοστολογούν τα μέτρα που προτείνουν στα 26 δισ. ευρώ, αλλά «ξεχνούν» να προσθέσουν σε αυτά την απώλεια εσόδων, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της οικονομίας και επισημαίνοντας ότι μόνο μια πρότασή του προκαλεί μειώσει εσόδων 12 δισ. ευρώ.

«Η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεων αυτής στην οικονομία, εξετάζει με σοβαρότητα κάθε πρόταση. Αρκεί, βέβαια, να είναι σοβαρή. Όμως στον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύονται ξανά με τους λογαριασμούς», ανέφερε αρχικά ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δίδοντας το εξής παράδειγμα:

«Κοστολογούν τα μέτρα που προτείνουν στα 26 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά “ξεχνούν” να προσθέσουν σε αυτά την απώλεια εσόδων. Μόνο η αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για διάστημα έξι μηνών, υπολογίζεται ότι θα μειώσει τα έσοδα κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ».

Επίσης, σημείωσε ότι «κανείς δεν κατάλαβε τελικά ποιο χρονικό διάστημα καλύπτουν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τον Μάιο λέει ο ένας, μέχρι 9 μήνες ο άλλος» και συμπλήρωσε με σκωπτικό ύφος «τρέχα, γύρευε». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ακόμη ότι «η Κυβέρνηση προχωρά με σύνεση στην υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου της για τη στήριξη της Ελληνικής οικονομίας. Για να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση με ασφάλεια και υπευθυνότητα».