Στ. Πέτσας: «Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι»

Στ. Πέτσας: «Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο σπίτι»

«Φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά και στις εκκλησίες», δήλωσε ο Στ. Πέτσας αναφερόμενος στα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊου, τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι σε επικοινωνία με την Ιερά Σύνοδο και εξετάζει τη Μεγάλη Εβδομάδα να γίνουν οι λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. 

Κατά την ενημέρωση προς τον Τύπο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά ότι «φέτος το Πάσχα είναι αλλιώς .Δεν είναι όπως τις προηγούμενες χρονιές». «Φέτος θα κάτσουμε σπίτι, ούτε θα σουβλίσουμε το παραδοσιακό αρνί στις αυλές. Έχουμε χρόνια για να γιορτάσουμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως «δεν εξετάζουμε περισσότερα περιοριστικά μέτρα. Είναι ήδη συγκινητική η τήρησή τους από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Οι παραβάτες θα συνεχίσουν να εντοπίζονται».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη μείωση των μισθών στο Δημόσιο, ο κ.Πέτσας ξεκαθάρισε πως «δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή ενδεχόμενο περικοπής μισθών στο Δημόσιο».

Επιπλέον ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «μετά τη διακοπή των πτήσεων προς και από χώρες υψηλού κινδύνου, διευκρινίστηκε ότι δεν θα γίνει γενικός επαναπατρισμός Ελλήνων, γιατί πρώτη μας προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία. Τι επόμενες ημέρες αναμένονται τουλάχιστον άλλες 3 πτήσεις από τους δωρητές υγειονομικού υλικού προς την Ελλάδα».

Όσον αφορά τις ΜΕΘ τόνισε ότι σήμερα είναι 870. «Διεξάγεται ένας παγκόσμιος πόλεμος για την προμήθεια υγειονομικού υλικού. Δεν υπάρχει επαρκής παραγωγή. Εμείς επειδή κινηθήκαμε νωρίς εξασφαλίσαμε σημαντικές ποσότητες» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος..

Ως προς την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών, αυτή, είπε ο κ. Πέτσας, γίνεται σε 2 επίπεδα: ευρωπαϊκό και εθνικό. «Μπροστά στη μεγαλύτερη κρίση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ο πρωθυπουργός ενώνει τη φωνή του με τους ηγέτες που πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κάνει περισσότερα», πρόσθεσε.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται από τα μέτρα στήριξης είναι πλέον ελάχιστες, ενώ για το δώρο Πάσχα είπε πως θα καταβληθεί στους εργαζόμενους στο ακέραιο, «το κράτος θα καταβάλει τη διαφορά για τις μέρες που δεν εργάστηκαν».

Τέλος, ο κ. Πέτσας εξέφρασε τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου.

Διαβάστε ακόμα:

- Πότε ανακοινώνεται παράταση περιορισμών στην κυκλοφορία