Στ. Πέτσας: 100 εκατ. ευρώ στους πληγέντες - Νέα καμπάνια 2 εκατ. για τον κορονοϊό

Στ. Πέτσας: 100 εκατ. ευρώ στους πληγέντες - Νέα καμπάνια 2 εκατ. για τον κορονοϊό

Στα 100 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να φτάσει το ύψος της στήριξης των πληγέντων από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα. Ο ίδιος, παράλληλα, ανακοίνωσε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ότι θα πραγματοποιηθεί νέα καμπάνια για τον κορονοϊό, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, που θα αφορά μόνο τα τηλεοπτικά κανάλια.

Σύμφωνα, δε, με τον κ. Πέτσα θα διεξαχθεί σχετικός διαγωνισμός μετά από σχετική υπόθεση της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος στους αναδόχους θα γίνει βάσει του αρ 32 του Νόμου 4412/2016 περί δημοσίων συμβάσεων και θα εφαρμοστεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση, όπως προβλέπει ο νόμος όταν  δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών. «Η ενημέρωση σώζει ζωές. Είμαστε σε κρίσιμη φάση. Η σύγκριση αποδεικνύει ότι η Ελλάδα τα  καταφέρνει καλύτερα τόσο σε κρούσματα όσο και σε θανάτους. Όμως αυτό δεν σημαίνει εφησυχασμό αλλά εγρήγορση για να βελτιώσουμε την κατάσταση. Η στρατηγική μας είναι δυναμική», είπε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και παράλληλα υπενθύμισε ότι η καμπάνια ‘’μένουμε σπίτι και ασφαλείς’’ «έφτασε» σε 1232 ΜΜΕ παντού στην Ελλάδα και τελικά έσωσε ζωές.

Απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Γκιόλα του θύμισε ότι ξεκίνησαν τα δωρεάν μηνύματα του Υπουργείου Παιδείας, εν όψει του ανοίγματος των σχολείων. «Είδατε κάποιο κύριε Γκιόλια; Το ρωτάω ρητορικά γιατί είναι χρήσιμα τα δωρεάν μηνύματα αλλά απαραίτητος ο συνδυασμός τους με επαγγελματική καμπάνια», συνέχισε ο ίδιος.