Στ. Μάνος: Οι θεσμοί δεν λειτούργησαν σωστά, παράδειγμα η Folli Follie

Στ. Μάνος: Οι θεσμοί δεν λειτούργησαν σωστά, παράδειγμα η Folli Follie

«Ένα από τα μεγαλύτερα success stories της επιχειρηματικής Ελλάδας, η Folli Follie, αποδείχτηκε φούσκα. Χιλιάδες μικροε-επενδυτές έχασαν. Για 17 χρόνια τα δημοσιευόμενα στοιχεία δεν ανταποκρινόντουσαν με την πραγματικότητα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Στέφανος Μάνος επισημαίνοντας πως αν λειτουργούσαν οι θεσμοί δεν θα συνέβαινε τίποτα από αυτά.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, «και στις δύο περιπτώσεις, Folli Follie και χρεοκοπία Ελληνικού κράτους, οι θεσμοί που όφειλαν να ενημερώσουν με ακρίβεια για την πραγματικότητα, δεν λειτούργησαν», και σημειώνει ότι η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2009, ως «αποτέλεσμα αλόγιστων κρατικών δαπανών».

«Πραγματική εικόνα, προειδοποίηση δεν είχαμε επειδή η Στατιστική Υπηρεσία δεν μας πληροφορούσε», συμπληρώνει και αναφέρει ότι τα γράφει αυτά σε «απάντηση λίγων ανόητων που θεώρησαν ότι προηγούμενη ανάρτησή μου για το πως κάνει τη δουλειά της η τρόϊκα στρέφεται κατά της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα».

Συγκεκριμένα ο κ. Μάνος ανάφερε στο facebook τα εξής: «Ένα από τα μεγαλύτερα success stories της επιχειρηματικής Ελλάδας, η Folli Follie, αποδείχτηκε φούσκα. Χιλιάδες μικροε-επενδυτές έχασαν. Για 17 χρόνια τα δημοσιευόμενα στοιχεία δεν ανταποκρινόντουσαν με την πραγματικότητα. Η Folli Follie ελεγχόταν από ορκωτούς ελεγκτές που δεν ... είδαν τίποτε. Δεν προειδοποίησαν.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2009, αποτέλεσμα αλόγιστων κρατικών δαπανών. Πραγματική εικόνα, προειδοποίηση δεν είχαμε επειδή η Στατιστική Υπηρεσία δεν μας πληροφορούσε. Με το PSI καταστράφηκαν όσοι είχαν εμπιστευθεί το Ελληνικό κράτος.

Και στις δύο περιπτώσεις, Folli Follie και χρεοκοπία Ελληνικού κράτους, οι θεσμοί που όφειλαν να ενημερώσουν με ακρίβεια για την πραγματικότητα, δεν λειτούργησαν.

Γιατί τα γράφω αυτά;

Σε απάντηση λίγων ανόητων που θεώρησαν ότι προηγούμενη ανάρτησή μου για το πως κάνει τη δουλειά της η τρόϊκα στρέφεται κατά της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Παλαιότερα άλλοι ανόητοι εστράφησαν κατά του Ανδρέα Γεωργίου επειδή αποκατέστησε την αξιοπιστία της Στατιστικής Υπηρεσίας. Παρόμοια μυαλά.

Η τρόϊκα θα έλθει στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες για την αποκαλούμενη ενισχυμένη εποπτεία. Απαίτηση μου είναι να μάθουμε με κάθε λεπτομέρεια την αλήθεια σε ό,τι αφορά την οικονομία. Ωραιοποιήσεις και παραλείψεις όπως έγιναν από τους ελεγκτές της Folli Follie θα πληρωθούν αργότερα από όλους μας (στους οποίους περιλαμβάνονται και οι διαμαρτυρόμενοι ανόητοι Συριζαίοι).

Δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από την τρόϊκα. Σε αυτή μας έχει δέσει για μερικά χρόνια η κυβέρνηση. Μπορούμε όμως να απαλλαγούμε από τα συγκεκριμένα πρόσωπα που έρχονται στην Ελλάδα να κάνουν έλεγχο και περιορίζονται σε όμορφα.πασαλείμματα».