Στ. Μάνος: Να πει η κυβέρνηση ποια είναι η θέση της για το Brexit

Στ. Μάνος: Να πει η κυβέρνηση ποια είναι η θέση της για το Brexit

Να ξεκαθαρίσει ποια θέση προτίθεται να κρατήσει σχετικά με το Brexit καλεί την κυβέρνηση ο Στέφανος Μάνος, τονίζοντας ότι η απόφαση των 27 πρέπει να είναι ομόφωνη και κατά συνέπεια η Ελλάδα πρέπει να έχει άποψη.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Στέφανος Μάνος σημειώνει ότι δεδομένου ότι η κυβέρνηση καμώνεται ότι έχει άποψη στα διεθνή που μας αφορούν, στην περίπτωση του Brexit «ιδού η Ρόδος...» οπότε θα πρέπει να μας πει πως σκέπτεται πριν συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, σχετικά με το αν δοθεί ή όχι παράταση στη Βρετανία. 

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Στέφανος Μάνος σημειώνει τα εξής: 

«Στις 10 Απριλίου στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αποφασιστεί η στάση της Ένωσης απέναντι στο Ηνωμένο Βασίλειο και το αίτημα παράτασης του Brexit μέχρι 30/06/2019. Η απόφαση των 27 πρέπει να είναι ομόφωνη. Άρα και η Ελλάδα πρέπει να έχει άποψη.

Σε λίγες εβδομάδες ακολουθούν εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο. Θεωρώ αυτονόητο ότι τα κόμματα, αυτά που δηλώνουν πίστη στο Ευρωπαϊκό εγχείρημα, πρέπει να έχουν σαφή άποψη για το τι υπηρετεί τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά συμφέροντα. Μια μικρή παράταση μέχρι 30/6/2019, ή μια μεγάλη παράταση μέχρι π.χ. 30/6/2021 που θα επιτρέψει στους Βρετανούς να ξανασκεφτούν.

Αν η μεγάλη παράταση αποδειχθεί αδύνατη, θα ήταν καλύτερο νομίζω να μη δοθεί παράταση και να οδηγηθεί το Ηνωμένο Βασίλειο εκτός Ε.Ε. στις 22/5 όπως έχει ήδη αποφασίσει η Ευρώπη.

Η κυβέρνηση καμώνεται ότι έχει άποψη στα διεθνή που μας αφορούν. Ιδού η Ρόδος... Να μας πει πως σκέπτεται πριν συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής».