Στ. Μάνος: Να μη διστάσει η κυβέρνηση με τις ιδιωτικοποιήσεις

Στ. Μάνος: Να μη διστάσει η κυβέρνηση με τις ιδιωτικοποιήσεις

Να μη διστάσει η κυβέρνηση με τις ιδιωτικοποιήσεις ζητά ο Στέφανος Μάνος, ο οποίος σε ανάρτησή του στο facebook επισημαίνει ότι δεν χρειάζεται να είναι κανείς τόσο ανοιχτοχέρης στο πλαίσιο των αποζημιώσεων για την εθελούσια έξοδο.

Συγκεκριμένα ο κ. Μάνος αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Στην ΕΣΤΙΑ διαβάζω ότι θα μειωθεί το προσωπικό της ΔΕΗ από 17.000 σε 10.000! Το πλεονάζον προσωπικό που τα περασμένα χρόνια επιβάρυνε το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα απολυθεί (διότι η κυβέρνηση δεν κάνει απολύσεις) αλλά θα κληθεί να φύγει εκουσίως με αντάλλαγμα γενναίο μπόνους 50.000 ευρώ. Το άρθρο δεν διευκρινίζει τι θα ισχύσει για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα όσων φύγουν εκουσίως.

Η ΔΕΗ είναι ΑΕ εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Η διατήρηση πλεονάζοντος προσωπικού σε ποσοστό 70% συνιστά ασφαλώς καταδολίευση των συμφερόντων της μειοψηφίας. Σωστό είναι να γίνει γνωστό πως συγκρίνεται το μπόνους των 50.000 ευρώ που θα δοθεί σε όποιον θελήσει να φύγει με το ποσό της αποζημίωσης που θα δινόταν σε όποιον η επιχείρηση έκρινε ότι δεν είναι πια απαραίτητος.

Η κατάσταση στη ΔΕΗ είναι εξοργιστική. Είμαι όμως βέβαιος ότι σε πολλές άλλες ΔΕΚΟ με μικρότερη "ορατότητα" η κατάσταση είναι χειρότερη. Γι'' αυτό ελπίζω ο αρμόδιος υπουργός να μη διστάσει να προχωρήσει γρήγορα σε ιδιωτικοποιήσεις και εξυγιάνσεις και να είναι λιγότερο ανοιχτοχέρης στην επιδίωξη να περιορίσει το πολιτικό κόστος».