Παραγνωρίστηκαν οι επόπτες της τρόικας με τους εποπτευόμενους

Παραγνωρίστηκαν οι επόπτες της τρόικας με τους εποπτευόμενους

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Στέφανος Μάνος κατηγορεί τους Ευρωπαίους ότι έχουν παραγνωριστεί με τους εποπτευόμενους και δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ενώ σημειώνει πως αν δεν υπάρξει
αντικειμενική περιγραφή στην επικείμενη έκθεσή τους για την Ελλάδα να μην ξαναπατήσουν στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο «εδώ και αρκετό καιρό οι Ευρωπαίοι έχουν πάψει να πολυενδιαφέρονται για την Ελλάδα. Τη δουλειά τους κάνουν, τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν. Έχω όμως και την εντύπωση ότι όσοι έρχονται εδώ να "εποπτεύσουν" παραγνωρίστηκαν με τους εποπτευόμενους».

Εν συνεχεία τονίζει ότι «ως Έλληνας θέλω την πλήρη αλήθεια και μόνο αυτή», ακόμα και αν «πατήσουν κάλους. Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς», και σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους θα προτείνει «να αντικατασταθούν όλοι όσοι έρχονται στην Ελλάδα ως μέλη της τρόϊκα με άλλους». 

Αναλυτικότερα, ο κ. Μάνος αναφέρει τα εξής: 

«Δεν γνωρίζω αν τις αναρτήσεις μου στο facebook τις διαβάζουν εργαζόμενοι σε ευρωπαϊκές πρεσβείες. Ελπίζω να τις διαβάζουν, επειδή η σημερινή απευθύνεται κυρίως σε αυτούς.

Τις επόμενες εβδομάδες θα έλθει στην Ελλάδα κλιμάκιο της τρόϊκα για να συντάξει την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας.

Εντύπωσή μου είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό οι Ευρωπαίοι έχουν πάψει να πολυενδιαφέρονται για την Ελλάδα. Τη δουλειά τους κάνουν, τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν. Έχω όμως και την εντύπωση ότι όσοι έρχονται εδώ να "εποπτεύσουν" παραγνωρίστηκαν με τους εποπτευόμενους.

Ως Έλληνας που θέλει το συμφέρον της Ελλάδας απαιτώ από τους επόπτες πλήρη, λεπτομερή και αντικειμενική περιγραφή της κατάστασης μας. Και ας πατήσουν κάλους. Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς. Ως Έλληνας θέλω την πλήρη αλήθεια και μόνο αυτή.

Θα περιμένω την έκθεση του Ιανουαρίου. Αν δεν ικανοποιεί τα πιο πάνω κριτήρια, θα προτείνω να αντικατασταθούν όλοι όσοι έρχονται στην Ελλάδα ως μέλη της τρόϊκα με άλλους. Να μη ξαναπατήσουν εδώ. Δεν θα χαίρουν εμπιστοσύνης».