8ος χρόνος, ημέρα 2439η
Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2022

Στ. Μάνος: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση Novartis για άλλη μια επίθεση κατά των αντιπάλων της

Στ. Μάνος: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση Novartis για άλλη μια επίθεση κατά των αντιπάλων της

Η κυβέρνηση αρπάχτηκε από την υπόθεση Novartis για να οργανώσει άλλη μια επίθεση κατά των αντιπάλων της, σχολιάζει σε ανάρτησή του στο facebook ο Στέφανος Μάνος, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του να υπάρξουν μερικοί ψύχραιμοι που να επωφεληθούν για να προγραμματίσουν την πραγματική και ολική εξυγίανση του κυκλώματος του φάρμακου.

Ο κ. Μάνος σημειώνει πως παρά την αναμφισβήτητη εξυγίανση της αγοράς του φαρμάκου μετά το 2009, παραμένουν στρεβλώσεις που δημιουργούν κίνητρα διαφθοράς, ενώ υπενθυμίζει ότι η διαφθορά στην αγορά του φάρμακου δεν αφορά μόνο την Novartis, αλλά πλήθος φαρμακευτικών εταιρειών. 

«Η κυβέρνηση μας υπόσχεται ότι τον Αύγουστο θα απαλλαγούμε από τον έλεγχο της τρόϊκα. Έχουν όμως μείνει πολλές στρεβλώσεις στην αγορά του φάρμακου και φοβάμαι ότι η Διοίκηση, χωρίς την πίεση της τρόϊκας, θα αδρανήσει. Όπως και στο παρελθόν», σημειώνει ενώ θέτει ως αποτελεσματική λύση του προβλήματος την απελευθέρωση της τιμής των γενόσημων που θα οδηγούσε σε σημαντική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Μάνου: 

Φωτογραφία Intime News