Στ. Μάνος: Η κ. Αχτσιόγλου «πουλάει» κοινωνική ευαισθησία με την αύξηση των 30 ευρώ

Στ. Μάνος: Η κ. Αχτσιόγλου «πουλάει» κοινωνική ευαισθησία με την αύξηση των 30 ευρώ

Με δεύτερη ανάρτηση στο Facebook σχολιάζει ο πολιτικός, Στέφανος Μάνος, την σχεδιαζόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «αν εγώ προτείνω κατώτατο μισθό 669 ευρώ το μήνα και η υπουργός κ. Αχτσιόγλου 616, η κ. Αχτσιόγλου είναι ανάλγητη νεοφιλελεύθερη, αυτή εκπροσωπεί το κεφάλαιο και τους ανώνυμους ξένους πιστωτές. Κάνω λάθος;»

Παράλληλα, ο κ. Μάνος αναφέρθηκε στην αντιπρότασή του για 669 ευρώ κατώτατο μισθό, τα οποία όπως εξηγεί ισούνται με τον κατώτατο μισθό στο Δημόσιο που είναι 780 ευρώ, θέλοντας να εξασφαλίσει πως όποιος πιάνει δουλειά στην Ελλάδα, ιδιωτικά ή στο Δημόσιο, θα αμείβεται το ίδιο.

Αναλυτικά, αναφέρει: 

Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός. Είναι η μόνη που απέμεινε. Η παραγωγική Ελλάδα φθίνει. Αγωνίζεται να πληρώνει φόρους και εισφορές για να συντηρείται ένα αποδεδειγμένα άχρηστο κράτος και να πληρώνονται τα "κεκτημένα" νεαρών συνταξιούχων του πελατειακού κράτους.

Με εντυπωσίασε η αδιαφορία των Μέσων Ενημέρωσης στην παρατήρησή μου ότι η υπουργός κ. Αχτσιόγλου "πουλάει" κοινωνική ευαισθησία προτιθέμενη να αυξήσει -μετά από χρόνια στασιμότητας- τον κατώτατο μισθό κατά 30 ευρώ το μήνα. Κατώτατος Μισθός το 2019 σύμφωνα με την "απλοχέρα" κ. Αχτσιόγλου 616 ευρώ!!!

Εγώ αντιπρότεινα 669 ευρώ. 83 ευρώ περισσότερα από ό,τι τώρα. Δεν παίζω την κολοκυθιά. Τα 669 ευρώ ισούνται με τον κατώτατο εισαγωγικό μισθό στο Δημόσιο που είναι 780 ευρώ. Πως γίνεται αυτή η εξίσωση; 669 στον ιδιωτικό τομέα επί 14 = 9.366 ετησίως. 780 στο Δημόσιο επί 12 = 9. 360. Θέλω να εξασφαλίσω ότι όποιος πιάνει δουλειά στην Ελλάδα, ιδιωτικά ή στο Δημόσιο θα αμείβεται το ίδιο. Παραβλέπω για την ώρα και δεν λαμβάνω υπόψη ότι στο Δημόσιο πρέπει να εκτιμηθεί η αξία της μονιμότητας.

Ακόμη περισσότερο με εντυπωσίασε η παγωμάρα των δημοσιογράφων απέναντι στην πρότασή μου. Έχω μάθει ότι οι δημοσιογράφοι με αντιμετωπίζουν παγίως ως ανάλγητο νεοφιλελεύθερο εκπρόσωπο του κεφαλαίου.

Να συμπεράνω ότι αν εγώ προτείνω κατώτατο μισθό 669 ευρώ το μήνα και η υπουργός κ. Αχτσιόγλου 616, η κ. Αχτσιόγλου είναι ανάλγητη νεοφιλελεύθερη, αυτή εκπροσωπεί το κεφάλαιο και τους ανώνυμους ξένους πιστωτές. Κάνω λάθος;