Στ. Μάνος για ΕΝΦΙΑ: Αρνητικός για οικονομία και απασχόληση ο συμπληρωματικός φόρος

Στ. Μάνος για ΕΝΦΙΑ: Αρνητικός για οικονομία και απασχόληση ο συμπληρωματικός φόρος

Τις αρνητικές συνέπειες που έχει για το ΑΕΠ και την απασχόληση της χώρας ο συμπληρωματικός φόρος του ΕΝΦΙΑ για τα φυσικά πρόσωπα αναδεικνύει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, στο facebook, ο Στέφανος Μάνος, με αφορμή έρευνα του ΙΟΒΕ για τα οφέλη από την κατάργησή του.

Παράλληλα, με νέα αιχμηρή αναφορά κατά του υπουργού Οικονομικών ο Στέφανος Μάνος σχολιάζει το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ και αναρωτιέται χαρακτηριστικά «αν ο κ. Τσακαλώτος συνειδητά επιδιώκει να βλάψει».

Ειδικότερα, ο κ. Μάνος, σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, τονίζει ότι ο Ευ. Τσακαλώτος «έχει χάσει τις αισθήσεις του» και δεν αντιλαμβάνεται τι είναι αληθινά ωφέλιμο για τον ελληνικό λαό, με αφορμή έρευνα του ΙΟΒΕ για τα οφέλη στην οικονομία από την κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, το παράδοξο είναι ότι η άμεση κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου για τα φυσικά πρόσωπα θα ήταν και πολιτικά ωφέλιμη για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας παράλληλα την προθυμία του να εξηγήσει στον κ. Φλαμπουράρης «που φαίνεται πρακτικός άνθρωπος» τι ακριβώς προβλέπει η μελέτη του ΙΟΒΕ.

Αναλυτικά, ο κ. Μάνος στην ανάρτηση αναφέρει: 

«Στις 12 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε μελέτη του ΙΟΒΕ σύμφωνα με την οποία αν καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος του ΕΝΦΙΑ για τα φυσικά πρόσωπα θα συμβούν τα εξής:

Θα αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 1,3 δις. ευρώ (0,7%)

Θα αυξηθεί η απασχόληση κατά 32.000 θέσεις εργασίας

Θα εξυγιανθούν οι ισολογισμοί των τραπεζών

Το δημοσιονομικό κόστος δεν υπερβαίνει τα 50 εκ. ευρώ το χρόνο

Με αυτά τα δεδομένα, για τα οποία έγραψα επανειλημμένως, αναρωτήθηκα αν ο αρμόδιος για τον ΕΝΦΙΑ κ. Τσακαλώτος έχει χάσει τις αισθήσεις του και δεν αντιλαμβάνεται τι είναι αληθινά ωφέλιμο για τον ελληνικό λαό.

Το παράδοξο είναι ότι η άμεση κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου για τα φυσικά πρόσωπα θα ήταν και πολιτικά ωφέλιμη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο που να αναρωτιέμαι αν ο κ. Τσακαλώτος συνειδητά επιδιώκει να βλάψει, για δικούς του ιδεολογικούς ή άλλους λόγους, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Φλαμπουράρης φαίνεται πρακτικός άνθρωπος. Θα ήμουν πρόθυμος να του εξηγήσω τι ακριβώς προβλέπει η μελέτη του ΙΟΒΕ και τι θα σήμαινε η άμεση κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου για τα φυσικά πρόσωπα».