Στ. Κούλογλου: Μνημόνιο η συμφωνία που καταλήξαμε

Στ. Κούλογλου: Μνημόνιο η συμφωνία που καταλήξαμε

 
Στην παραδοχή πως η συμφωνία που υπερψηφίστηκε την Πέμπτη αποτελεί ένα ακόμη μνημόνιο προχωρά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙZA Στέλιος Κούλογλου.

"Είναι ένα είδος μνημονίου, αφού μας δεσμεύει με μέτρα και μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος" αναφέρει ο κ. Κούλογλου εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στο εγγύς μέλλον.

Ο κ. Κούλογλου χαρακτηρίζει την συμφωνία ως την "λιγότερο κακή" που θα μπορούσε να υπάρξει για την χώρα, ενώ υποστηρίζει πως "αν δεν υπάρξει συμφωνία για το χρέος, θα έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό".

Ερωτηθείς για τα νέα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία, ο κ. Κούλογλου κάνει λόγο "παράλογες του ΔΝΤ που έγιναν τελικά αποδεκτές από την ελληνική πλευρά, δεδομένου του συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρώπη".

Μάλιστα ο κ. Κούλογλου εκφράζει την άποψη πως "θα ήταν καλύτερα για όλους μας να μην ήταν υπουργός Οικονομικών της Γερμανιας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε".

Σχετικά με τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα, ο κ. Κούλογλου σχολιάζει πως όποιον σοβαρό οικονομολόγο και να ρωτήσεις, θα σου πει πως οι στόχοι αυτοί είναι ανέφικτοι. Καλό όμως θα είναι να περιμένουμε να δούμε ολόκληρη τη συμφωνία".

Πηγή: skai.gr