Στ. Κοντονής: Προαναγγέλλει αναθεώρηση του πλαισίου για το άσυλο

Στ. Κοντονής: Προαναγγέλλει αναθεώρηση του πλαισίου για το άσυλο

Την ανάγκη αναθεώρησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο επισημαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Realnews, ο κ. Κοντονής σημειώνει πως η διαδικασία παροχής ασύλου πρέπει να ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Οι υποθέσεις δεν πρέπει να παραμένουν εκκρεμείς σε διοικητικό ή σε δικαστικό επίπεδο, προκαλώντας ανασφάλεια και προβλήματα πρώτα και κύρια στους ίδιους τους αιτούντες άσυλο».

Ο κ. Κοντονής απέρριψε τις καταγγελίες ότι η κυβέρνηση ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών ακινήτων με τη νομοθέτηση της αυτεπάγγελτης δίωξης για όσους εμποδίσουν τις πλειστηριάσεις.

Οι καταγγελίες «αγγίζουν τα όρια της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας», είπε, και χαρακτήρισε «μαύρη προπαγάνδα συγκεκριμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης», ότι κινδυνεύει η λαϊκή κατοικία δανειοληπτών.

Σε μία έμμεση επίθεση στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει πως «περιθωριακές ομάδες» που απέτυχαν «να πείσουν το εκλογικό σώμα περί της ανάγκης επιστροφής στη δραχμή, αναλώνονται σήμερα σε κινητοποιήσεις προστασίας μεγαλοοφειλετών, στρατηγικών κακοπληρωτών και κατόχων πανάκριβων ακινήτων με πισίνες».