Στ. Κοντονής: Ισορροπημένη αντεγκληματική πολιτική οι μεταγωγές Κουφοντίνα και Ξηρού

Στ. Κοντονής: Ισορροπημένη αντεγκληματική πολιτική οι μεταγωγές Κουφοντίνα και Ξηρού

Ισορροπημένη αντιεγκληματική πολιτική με όρους ανθρωπισμού χαρακτηρίζει τις μεταγωγές των «κρατουμένων» Δημήτρη Κουφοντίνα και Χριστόδουλου Ξηρού από τον Κορυδαλλό το υπουργείο Δικαιοσύνης απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία.

«Προτείνουμε στον κ. Κ. Μητσοτάκη να θέσει υποψηφιότητα για φύλακας», αναφέρει δε δηκτικά το υπουργείο, σύμφωνα με το skai.gr.

«Χθες η ΝΔ ''αγωνιούσε'' για τη μεταγωγή ενός κρατούμενου σε αγροτική φυλακή. Σήμερα για τη μεταγωγή ενός άλλου σε κλειστή. Μάλλον προσπαθεί να υποκαταστήσει το θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας για τις μεταγωγές. Η κατάντια της δεν έχει όριο» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, «προτείνουμε στον κ. Κ. Μητσοτάκη να θέσει υποψηφιότητα για φύλακας ώστε να ασχολείται με τα κελιά των κρατουμένων. Ως τότε, ας συνηθίσει στην ιδέα της ισορροπημένης αντεγκληματικής πολιτικής της Κυβέρνησης με όρους κράτους δικαίου, ασφάλειας και ανθρωπισμού».

Για «συστηματική στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους» κατηγορoύσε νωρίτερα την κυβέρνηση η ΝΔ μετά και τη μεταγωγή του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Χαλκίδας.

Φωτογραφία intime news